Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обвиняват Тодор Тагарев в национално предателство след интервюто му по бТВ (ВИДЕО)

Партия АБВ обвини военния министър Тодор Тагарев в национално предателство.

Това стана след негово интервю тази сутрин по бТВ. 

"Служителят Тагарев: "Регулярно получаваме искания от Украйна... имахме посещение от украински специалисти, които проявиха интерес към техниката ни". Ако това не е национално предателство какво е", възмущават се от партията като публикуват и част от изявлението на министъра. 

Владимир Тупавичаров: Докато празнуваме чужди празници и воюваме в чужди войни, цените избуяват, като коприва зад нужник. Иде есен, господа, народът ще се прибере от почивките с изострена кинтонемия и що да види - храната станала на цената на кокаина. Ще ви бутнат, като стой та гледай, а партньорът ви в сглобката ще води хорото. Изпран, изгладен, за чий сте му. И БТР-ите си дадохте, с какво ще ни мачкате, като дойдем?

"Ние регулярно получаваме искания какво е потребно на силите на Украйна. Основен фокус стана ПВО системите. Аз лично видях разрушенията около Одеса, пристанищата на река Дунав. Кремъл унищожава гражданска инфраструктура. Украйна се опитва да даде по-добра картина за реалните проблеми, които създава войната и да покаже какво означават руските действия", каза Тагарев пред телевизията.

"Имахме посещение на украински специалисти, които се запознаха със състоянието на бронетранспортьорите, като казаха, че проявяват интерес. Това, което може да стане, е да бъдат ремонтирани и дооборудвани, но това ще го правят в Украйна. Те имат добри възможности", обясни министърът.

Новият транш военна помощ все още не е изпратено в пълния си обем, уточни той.

"Българската отбранителна индустрия произвежда огромно количество боеприпаси, които са нужни на Украйна. Допускаме директна продажба. Изнасяме основно боеприпаси. Нашата индустрия е специализирала в производството на боеприпаси и малки леки въоръжения", коментира още Тагарев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Обвиняват Тодор Тагарев в национално предателство след интервюто му по бТВ (ВИДЕО) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!