Следвайте "Буднаера" в Телеграм

LUPA.BG: Явор Колев наследява империята на Алексей? (СНИМКИ)

Бившият шеф на киберотдела в ГДБОП, разработил цялостната стратегия за борба в интернет срещу насилието над деца Явор Колев, поема почти цялата империя на убития на 16 август и погребан днес застрахователен бизнесмен Алексей Петров, научи ексклузивно Lupa.bg. 

По наша информация още приживе Трактора е поверил бъдещето на "Лев Инс", една от най-известните компании за застраховане у нас, на близкия си приятел и съмишленик Колев, като изрично е остракирал официалната си партньорка Ива Павлова от корпорацията, за сметка на пенсионното дружество и други сестрински фирми, оставени за нея в наследство. 

Явор Колев стана част от империята преди 2 години, след като се отказа от битката за ГДБОП. Той оглави дирекция „Информационни технологии и Киберсигурност” в "Лев Инс" и оттогава е плътно зад Алексей Петров до смъртта му преди седмица. Според нашите източници той вече има частна охрана, днес дискретно разположена авангард. 

Колев е сочен за един от най-доверените спътници на Трактора през годините, както и неговите очи и уши в службата на баретите. Именно той успя да привлече хакер номер 1 в страната Кристиян Бойков от небезизвестната "ТАД груп", задържан през 2019 г. и впоследствие освободен. Веднага след разправията си с властите, самоопределящият се като бял кибергуру получи доста апетитно предложение за работа в структурите на Лев Инс. 

Двамата с Явор Колев, както и бизнесменът Пламен Бобоков днес изпратиха първа писта гуруто си Алексей Петров. С тях бе и един от подсъдимите по мегаделото "Октопод" Марчело Джотолов. Любопитната подробност е, че да се прости с Трактора на частните боянски гробища дойде и политологът доц. Стойчо Стойчев, който е хоноруван преподавател в СУ.

На погребението отидоха и ъндърграунд босът Златомир Иванов - Златко Баретата,

посланици, бизнесдамата Ваня Червенкова и дъщеря ѝ, политикът Александър Паунов от БСП, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, адвокатите Ина Лулчева и Лъчезар Таков, олимпийската шампионка Ивет Горанова и бившият прокурор Роман Василев.

СНИМКИ: LUPA.BG

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПЪРВО В LUPA.BG: Явор Колев наследява империята на Алексей? (СНИМКИ) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!