Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От ЧВК "Вагнер" готови с протокол за действие при смърт на Пригожин, има призиви за нов марш към Кремъл

Очаква се видео съобщение, в което командирите на ЧВК "Вагнер" ще направят групово изявление

Гравитиращият около Кремъл руски канал в Telegram Readovka обяви, че ЧВК "Вагнер" имат строг протокол за действие в случай, че Евгений Пригожин умре.

От няколко години шефът на частната армия е с постоянна заплаха за живота. Той редовно е на фронтовата линия, а планът е разработен отдавна.

Според вътрешни източници той се задейства автоматично след смъртта на Евгений Пригожин и командирът Дмитрий Уткин.

Липсват подробности за това какъв всъщност е планът.

Според Readovka в момента се провежда съвет на командирите на PMC, на който ще се вземат решения въз основа на резултатите от потвърдената информация за смъртта на Евгений Пригожин. Ще бъде публикувано и видео съобщение, в което командирите на ЧВК "Вагнер" ще направят групово изявление.

В Телеграм вече се спекулира, че някои влиятелни фракции във "Вагнер" са обещали отмъщение за предполагаемото "убийство на Пригожин". Те говорят за втори "марш за справедливост" и  че "това не е краят", а "Кремъл ще бъде превзет".

Същевременно, един от главните профили в социалната мрежа на ЧВК "Вагнер" публикува видео на Пригожин, който днес е посетил гробище на загинали от частната армия.

"Убийството на Пригожин би имало катастрофални последици. Хората, които са заповядали това, изобщо не разбират настроението в армията и морала в нея", написа малко след това каналът на "Вагнер".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: От ЧВК "Вагнер" готови с протокол за действие при смърт на Пригожин, има призиви за нов марш към Кремъл | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!