Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Централата на "Вагнер" светна във формата на кръст

Командирите на частната армия заповядаха на бойците да не предприемат никакви действия в посока на паметници и мемориали, да не се събират на митинги и да не тръгват на автопоходи, без да е дадена заповед

Междувременно прозорците в централата на компанията "Вагнер" в Санкт Петербург бяха осветени във формата на голям кръст, а фотосите бяха публикувани най-напред в Телеграм-канала на обявения за загинал в самолетната катастрофа ръководители на частната военна групировка - Евгений Пригожин. Заедно с него загина и военният командир на групата Дмитрий Уткин.

По-рано вечерта "Росавиация" публикува имената на загиналите 10 души на борда на частния самолет, който се разби около 20.00 часа в Тверска област - 7 членове на екипа на Пригожин и трима души екипаж.

Официално засега пресслужбата на Пригожин не е съобщила за смъртта на бизнесмена, но скоро потвърждението за смъртта им от "Росавиация" жители на Санкт Петербург започнаха да носят цветя и запалени свещи пред централата на "Вагнер".

Разпънат беше и огромен транспарант с надпис "ЧВК "Вагнер" Ние сме заедно".

Командирите на частната армия излязоха с аудиообръщение, в което призовават бойците да не предприемат абсолютно никакви действия на този етап, провокирани от смъртта на Пригожин и Уткин. Аудиото започва с потвърждението, че двамата им лидери са загинали. То беше публикувано в един от каналите на Пригожин, след като по-рано се заговори, че вагнеровци се организират за "Марш на справедливостта".

Командирите апелират да не се предприемат никакви придвижвания в посока на паметници и мемориали, да не се събират на митинги и да не тръгват на автопоходи. Призивът е да не се предприема абсолютно нищо, без да е дадена команда за това. "Всички следващи действия ще бъдат обявени във видеобръщение на командирите на "Вагнер", което предстои", се казва още в аудиото, публикувано в канала на Пригожин.

Малко по-рано тази вечер беше анонсирано и предстоящо видеообръщение на командирите на "Вагнер", които се събраха на спешно съвещание.

Заради гибелта на Пригожин, Уткин и останалите петима от най-близкия кръг начело на "Вагнер" извънредно бяха вдигнати на крак полицейските сили и Росгвардия в Ростов. Под тревога са мобилизирани всички силови служби - МВР, Росгвардия и останалите. Прекъснати са всички отпуски, информират руските медийни канали в Телеграм, като информацията все още не е официално потвърдена.

Предполага се, че мобилизацията е заради опасения да не последва силова реакция на бойците на "Вагнер", особено на фона на информацията, че групировката има разработен специален аргоритъм какви действия да се предприемат в случай на смърт на Пригожин и Уткин. Не е известно какво предвижда този екстрен механизъм на действие, който трябва да предприемат останалите командири на "Вагнер" в този случай.

Вече бе оповестено, че в района, където се намират силите на военната групировка в Беларус, има смущения в интернет сигнала и връзките.

Скрийншот: Телеграм, канал на Пригожин

На мястото на разбилия се бизнес джет Embraer - 135 (EBM-135BJ) са открити останки от 10 тела - седем пътници и трима членове на екипажа, съобщи "Интерфакс", като цитира службата за извънредни ситуации. Embraer-135 е собственост на компанията ООО "МНТ Аэро", специализирана в бизнес полети. 

Сред загиналите в самолетната катастрофа е и човекът, който единствен е знаел къде и в кой момент се намира Пригожин - това е Валерий Чекалов, който е отговарял за транспортната логистика, пише руският канал Readovka.

Граждани и служители на 'Вагнер' оставяха цветя и свещи пред офис-сградата

Граждани и служители на "Вагнер" оставяха цветя и свещи пред офис-сградата

Скрийншот: Телеграм, канал на Пригожин

Именно Чекалов е организирал всички пътувания, но не е имал задължения по обезпечаването на сигурността. Той е бил и заместник на Пригожин по редица важни въпроси, както и един от хората, отговарящи за доставката на боеприпаси. По правило Чекалов и Пригожин са летели винаги на различни самолети и не е е трябвало да се намират по едно и също време на един борд.

Цветя и свещи пред централата на 'Вагнер' в Санкт Петербург

Цветя и свещи пред централата на "Вагнер" в Санкт Петербург

Скрийншот: Телеграм, канал на Пригожин

Заради гибелта на Пригожин, Уткин и останалите петима от най-близкия им кръг във "Вагнер" извънредно бяха вдигнати на крак полицейските сили и Росгвардия в Ростов. Под тревога са мобилизирани всички силови служби - МВР, Росгвардия и останалите. Прекъснати са всички отпуски, информират руските медийни канали в Телеграм, като информацията все още не е официално потвърдена.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Централата на "Вагнер" светна във формата на кръст | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!