Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет


Останки от разбилия се самолет. Снимки: Telegram

Разбилият се самолет, в който загинаха Евгений Пригожин, шест членове на „Вагнер“, сред които и командирът на групата Дмитрий Уткин, и трима души екипаж, е бил на ремонт преди последния си полет. Това твърди източник на руския Телеграм канал ВЧК-ОГПУ, според който стюардесата на разбилия се самолет е сестра на заместник-прокурора на един от градовете в Челябинска област.

Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет

„Той обясни, че Кристина Распопова (на снимката в същия самолет, който се разби) е отлетяла за Москва преди няколко дни, където е чакала полета за Санкт Петербург. Вчера се обадиха и тя каза, че екипът чака важно обаждане, че ще летят „днес или утре“. Освен това, според стюардесата, самолетът е бил взет за ремонт преди излитане“, пише руският канал, който публикува разговор с роднина на загиналата жена.

Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет

Заедно с Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин на борда на катастрофиралия самолет в Тверска област е бил Валерий Чекалов, един от заместник-ръководителите на ЧВК „Вагнер“. Tой e ръководел работата на службата за сигурност на компанията.

Kомандирът на екипажа Алексей Левшин периодично се е занимавал с полетите на Пригожин – заедно с екипа, включващ стюардесата Кристина Распопова, той е работил за бизнесмена на ротационен принцип за няколко месеца.

Сред пътниците са били и бойците от ЧВК „Вагнер“ Сергей Пропустин, Евгений Макарян и Александър Тотмин, които бяха включени в базата на украинския „Миротворец“, пише Телеграм каналът Mash.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!