Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Версия: Бомба на борда на разбилия се самолет на Пригожин


Снимки: Twitter

Версията, че катастрофата със самолета на ръководителя на „Вагнер“ е причинена от взрив, е една от основните, които се коментират в руските Телеграм канали. Официалните руски медии не дават повече информация освен официалното съобщение: Федералната агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата на самолета Embraer, станала в района на Твер в сряда. Евгений Пригожин е бил сред пътниците, се казва в изявление на Федералната агенция за въздушен транспорт. Сред пасажерите е бил и командирът на „Вагнер“ Дмитрий Уткин.

„В последния момент са натоварили на борда подарък под формата на кутия скъпо вино. И сега се работи по версия, че в тази кутия може да е имало бомба. Самият самолет (преди натоварването) беше внимателно прегледан, включително и с кучетата“. Това твърди източник на Телеграм канала ВЧК-ОГПУ.

Очевидци на падането на самолета на Евгений Пригожин край Москва разказват в „Телеграм“, че са чули два взрива. В социалните мрежи се публикуваха видеа, на които се вижда как самолетът пада, обхванат от пламъци.

Бизнес самолетът на Евгений Пригожин, летящ от Москва за Санкт Петербург, се разби близо до село Куженкино в 18:20 часа. Общо на борда на Embraer ERG 135 е имало 10 души, трима от които членове на екипажа. До момента на мястото на катастрофата са открити осем тела, всички силно обгорени.

Самолетната катастрофа е станала внезапно.  Преди това пилотите не са докладвали за извънредни ситуации, твърди Телеграм каналът Baza. В същото време, според очевидци, преди падането на бизнес джета са се чули два взрива. Според една от версиите причината за падането на самолета на Пригожин е терористична атака. Телеграм каналът Gray Zone, свързан с ЧВК Вагнер, твърди, че самолетът е бил свален от ПВО. Но засега няма потвърждение на тази версия.

„Ръководителят на групата „Вагнер“, Герой на Русия, истински патриот на родината си, Евгений Викторович Пригожин, загина в резултат на действията на предатели на Русия. Но дори в ада той ще бъде най-добрият! Слава на Русия“, пишат авторите на канала, свързан с „Вагнер“.

Евгений Пригожин и командирът на „вагнеровците“ Дмитрий Уткин са загинали. Това съобщи и представителят на администрацията на Запорожка област Владимир Рогов. Според Рогов членове на „Вагнер“ са му казали за смъртта на Пригожин и Уткин.

Пригожин вече е „умирал“ преди в самолетна катастрофа. През есента на 2019 г. той „катастрофира“ с военнотранспортен самолет в Конго – по-късно се оказа, че при катастрофата са загинали руски граждани, но сред тях не е шефът на частната военна компания.

Самолетната катастрофа стана точно два месеца след метежа на ЧВК „Вагнер“. Той започна вечерта на 23 юни, когато Пригожин обвини руските военни в ракетна атака срещу тиловите лагери на наемниците. След това „Вагнер“ овладя Ростов на Дон и започна „марш на справедливостта“ към Москва, който приключи след няколко часа.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Версия: Бомба на борда на разбилия се самолет на Пригожин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!