Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Любо Кольовски: Сглобката преяжда с власт, но не може да усвои погълнатото и буквално го повръща върху народа и държавата

Известният журналист и общественик Любо Кольовски, който често взима отношение в профила си във Фейсбук по най-болезнените теми, касаещи народа и държавата, коментира поведението на неолибералната власт и прислугата ѝ от медии, социолози и политолози, които се възпалиха от думите на президента Румен Радев на Шипка.

Той е категоричен, че сглобката във властта у нас страда от булимия – психологическо хранително разстройство, при което преялият повръща, за да не напълнява. По думите на Кольовски, управляващите са преяли до такава степен с власт и вече не могат да усвоят погълнатото, че буквално повръщат върху народа, а очевидно на прислугата им това ѝ харесва.

Ето и целия пост на Любо Кольовски:

„Тия дни президентът Радев постави диагноза на правителството на сглобката – Булимия невроза (на кратко булимия) е психологическо и животозастрашаващо хранително разстройство.

„Булимия се характеризира с чести епизоди на импулсивно преяждане за кратко време, последвано от отчаяни усилия да се предотврати качването на килограми в последствие. Съществуват два вида булимия – в зависимост от компенсаторното поведение. Най-често това става чрез повръщане на приетата храна, но не винаги.

Компенсаторното поведение може да се изрази и под формата на прекомерна употреба на лаксативи, диуретици, физически тренировки или изтощаващи диети след епизодите на преяждане. Всички те могат да бъдат симптоми на булимия.“, информира един медицински сайт. Диагнозата е много точна и всички виждаме симптомите на булимията.

Сглобката преяжда с власт, но не може да усвои погълнатото и буквално го повръща върху народа и държавата. По всичко личи, че има и такива, на които това им харесва.

С няколко дни закъснение враговете на Радев в лицето на кохортата на социолозите и кликата на придружаващите ги журналисти събраха сили и отново се разкрякаха, възбудени от думите/шамарите и шутовете на президента. Пищят по познатия ни начин – просташки, махленски и бабаитски, без сериозни аргументи и с много демагогия и произволно изкривяване на справедливите критики на държавния глава.

Дори не се опитват да прикрият липсата на каквато и да е обективност. Но успяха да се съпикясат и осеферят, макар и на третия ден. Няма да споменавам имена. Знаете ги не по-зле от мен.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Любо Кольовски: Сглобката преяжда с власт, но не може да усвои погълнатото и буквално го повръща върху народа и държавата - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!