Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Василев: Ритникът на Радев

Авторът и водещ на предаването „Не се страхувай“ по Евроком Васил Василев, коментира в страницата си във Фейсбук посланието от думите на президента Румен Радев вчера от Шипка, с които той на практика твърдо удари политиките и поведението на управляващите.

Според Василев, ако съпротивата на мафиотските схеми на управление е започнала с вдигнатия юмрук на Радев, то словото му на Шипка може да се тълкува като ритник, предназначен да ги изхвъърли от властта.

Ето е целия коментар на Васил Василев.

„Ако съпротивата срещу мафиотските схеми на управление започна с вдигнатия юмрук на Радев, словото му на Шипка може да се тълкува като ритникът, предназначен да изхвърли негодниците от властта.

Чашата на търпението от безумията на правителството започна да прелива и държавният глава не можеше да не се намеси. Не само да вразуми управляващите, но и да ги предупреди, че няма да позволи страната да бъде унищожена от шепа безродници.

Не можем да не отбележим, че за първи път Радев заема публично такава остра и непримирима позиция. Фактически вчера той обяви война на рушителите на България. Кои са ключовите моменти в речта му:

– “От днес започва обратното броене на разпада.” Това значи, че от утре всяко противоречащо на държавните интереси действие на управляващите ще среща своевременно ефикасно противодействие.

– “3 март е червената линия на нашето търпение.” Продажниците са стигнали границата и повече подигравки с националните ни светини няма да бъдат допускани. Националният празник ще продължи да се отбелязва на 3 март и продажниците знаят, че има механизми това да бъде гарантирано.

– “Европейска България има бъдеще само ако сложим край на политическото безочие.“ Т.е. ако безочливите не бъдат елиминирани, забравете за европейска България, каквото и да значи това. Не можем да не припомним и какво провокира гнева на Радев – гаврата с Трети март, ликвидирането на Белене, слугинажа пред Зеленски, обезоръжаването на армията, истерията срещу паметниците, концесията Росенец, колениченето пред Скопие…

Всичката пара на управляващите отива в свирката, с която засвидетелстват преданост към Посолството.

За реалните проблеми на страната не остава въздух. Позицията на президента не можеше да не предизвика реакции, особено сред засегнатите.

Управляващите възразиха с твърде инфантилни аргументи, свидетелство за полемичната им безпомощност. Разочароващи са и реакциите на тези, които по правило се противопоставят на разпада на България.

Възраждане се държат като обидена кралица и демонстративно странят от президента.

БСП пък ще бъркат в девет кладенеца, ако могат да му подлеят вода.

И три ППДБ-та да им се изредят да управляват, от Позитано пак ще съскат срещу него.

Тогава на кого да разчита Радев? Ще има ли сили да води битките? Предполагам, че си е направил сметката. Мощен съюзник би му било мълчаливото мнозинство, отвратено от политическите схеми за ограбване и унищожаване на държавата. Достигнало ли е недоволството му точката на кипене трябва да усетим в следващите седмици.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Васил Василев: Ритникът на Радев - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!