Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР проверява дали Петьо Петров е починат успешно в ОАЕ?


Петьо Петров

МВР проверява информацията, че бившият следовател Петьо Петров е умрял внезапно в Обединените арабски емирства.

„В момента и през Интерпол, и през консулска служба проверяваме информацията, до момента нямаме отговор“,  заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг в Министерския съвет. Той беше попитан от журналисти дали са верни слуховете, че Петров не е жив.

Бившият шеф на Столичното следствие Петър Петров изчезна през май, малко преди Софийската районна прокуратура да му повдигне обвинение за изнудване и принуда по случая „Осемте джуджета“.

Той беше привличен към наказателна отговорност задочно, защото не беше открит и по-късно МВР го обяви за издирване чрез Интерпол. След като успя да избегне арест при съвместната акция на СРП и ГДБОХ, проведена тогава на няколко адреса в столицата, се появиха подозрения, че е бил предупреден. По-късно се разбра, че той е напуснал страната.

Пред медиите бившата му съпруга Любена Петрова каза, че зад заплахите към вече бившия главен прокурор Иван Гешев стои Петьо Петров, както и че той е давал пари на висши магистрати и полицаи. Те са посещавали ресторанта му „Осемете джюджета“.

Досъдебното производство е образувано за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в София различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за това са били заплашвани, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

„На някои се даваше по 2, 5, 10 хил. Имаше и по 20 хиляди лева. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца и иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини. Не всичко е било на всяка цена и не всеки е правил всичко“, твърди бившата съпруга на изчезналия.

Преди дни и Любена Петрова беше привлечена към наказателна отговорност.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МВР проверява дали Петьо Петров е починал в ОАЕ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!