Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ох, олекна ми! Като се замислиш, нищо не е толкова зле, колкото изглежда

Лилия Божкова

"Петък, санитарен полуден - Владимир Тупавичаров

В културата - кючек. Незвестен брачед от Кнежъ оркестрирал и сменил текста на "Моя страна, моя България". Направил музиката по - кръшна, България заменил с Германия и удри!

Получила се е посредствена халтурка и щеха да си я слушат само у хоремага на Кнежъ, ама "Нова" направи репортаж и пичът получи своите пет минути.

Аз, вика, тая песен я написах за протест към политиците. За мирно уреждане на нещата и представлявам три милиона и половина емигранти. А зад него протестират едни кюченкинки, едни въртогъзици в прокурорска възраст, да ти хвръкне забрадката!

Репортерът пита може ли на тая песен да се играе кючек, а оня се назобал с клишета като бибе с цифки и отговаря - това е фонов протест.

Към кои политици се обръщаш, мъжки? Българските най - много да го изтанцуват, а немските не знаят езика. Море жено, германците те хранят на аванта и ти си слободен, ама му се види края!

И сега като почнат едни кавъри, хич нема да се изненадам некой ден да чуя и химна, примерно във вариант "мила Родино, жик так, жик так, ти си земен рай, оп са, оп са". И всички гарантирано ще стават на крака, мнозина дори по масите.

Като у вица: Госпожице, Вие ли танцувахте снощи на масата по бельо? А тя отговаря : О, па ти рано си си тръгнал!

Тоя ако беше дочакал химна, можеше да разбере и пола на госпожицата, ама все бързат. За къде бързаш баце, гробищата работят денонощно.

А ония от "Мюзик аутор", дето се грижат за авторските права ги нема никакви. За "Дунавското" подскачаха като пуканки, сега - муклес.

...

Почна предизборната надпревара за местните избори - застреляха Алексей Петров. През годините на ротационен принцип той беше полицай, мутра, бизнесмен и политик в сянка, но казват бил мъжко копеле.

Подобни убийства са нещо като прещракване на релсите, когато България променя курса. Такова беше убийството на Луканов, после на Илия Павлов, после на братята Илиеви. Не знам накъде потегляме, но досегашната посока не ми харесваше. От друга страна животът ме е научил, че всяко следващо е по - кофти от предишното. Е, винаги има първи път.

Самото убийство няма да чопля, у фейса има около 3 милиона експерти по разрези и изстрели, но ме втрещи една репортерка по любимата "Нова", която зададе въпроса, професионалсти ли са били убийците?

Той супер професионалист, охраната му супер професионалисти, но са пратили да го убиват некакви аджамии от маалата.

Аз се плаша, само като помисля какво ниво професионалисти са били и кой може да подготви такива, да ги въоръжи и да организира следенето на жертвата, а тая фитка пита дали са били професионалисти. Не бе, некакъв местен копилетор с въздушна пушка!

Сега се чудя, като са казали "А", като Алексей, дали ще кажат и "Б", като Буци и до коя буква ще стигнат. ПП - то вече го четат като Продължаваме Престрелката, всички си поръчаха охрана и решиха да напишат супер закон.

Даже Ицо Дълбокия нос и генерала полуръст, дето преди се смееха на Каскета, се почувстваха застрашени и се гушнаха в НСО. Споко, никой нема да харчи толкова пари за вас, то е като да стреляш по муха с топ. Разбирам, че си придавате важност, ама ми идва скъпичко бе, момчета!

...

Добрата стара Кримска война продължава. Въпреки могъщата подкрепа от дважди по -могъщия запад, отбраната на рашките досега не само не я пробиха, ами не я и одраскаха.

Ние веднага омекнахме като мушмули , сега па нема да бутаме оня паметник, щото му ги нема документите. В нащо село е така, нема ги и документите на магистралите, нема ги документите на КТБ, както казваше старшинката в казармата едно време, нема, бе, нема и ротният знае.

Останаха да се надлайват само хард либералните кандидат - кметове. Шивашки /в превод от турски/ реши да покаже колко е правоверен, нищо че родата му не е съвсем либерална, меко казано. А вторият тая дъвка я дъвче откакто е политик, преди това беше кротък човек, интелигентен и забавен. Вероятно ще оставят на некое следващо правителство да си блъска главата.

Преди двайсетина години талибаните бутаха паметници на Буда, щото им пречат на религията, сега тия бутат паметници на Червената армия, щото им пречат на политиката. Всички занем за кривата ракета и космоса. Бутнаха паметника до НДК, та направиха там гробища и ходят да се броят понякога, ама за китки се стискат.

Казват, че вече имало проекти и за това пространство. За сметката и кръчмаря също знаем.

...

Французите ще пийнат по една студена "Перие" за Нигер. Американците се сапазариха с новото правителство - правете каквото знаете, стига нашето да не се губи.

Преди време така ги прецакаха с 60 милиарда долара. Французите се бяха спазарили през 2018 година да правят подводници за Австралия, а янките уредиха далаверата да отиде при англичаните. Макрон се опита да мрънка, някой пак възпали жълтите жилетки и той се закроти.

И сега ще преглътнат като тогава, само едните фантомни болки от ампутирания Нигер ще им останат. Обаче е прав оня дето е казал, че да си враг на американците е опасно, но да си им приятел е смъртоносно.

...

Слушах Кирето да разправя некакви лакърдии, та се вкамених. Като работил в една канадска 6 милиардна компания /цел свет е назначен в нея/, ходили да правят бизнес в Русия, а там спрели целото движение и ги возили у "Волги".

През 2007 година го возили в кола, произведена в 1970 година! БМВ и Мерцедес карат двайсетина години и грохнат, а Волгите и на 40 години още стават за посрещане на делегации.

Тоя не е тъп, вдлъбнат е, а аз чакам от него и дружките му многовекторна политика в многополярния свят. Да ми видаш па на мене акъла!

...

Хавай гори, а Дедо си джитка на колело. От четири години президентство, едната е изкарал в отпуска. Журналисти го питат какво ще прави с пожарите, той вика нема да коментирам и се хили, като сцепена тояга. Даже не спре колелото, щото като спре пада.

После кандиса, ама забрави името на Хаваи, та говореше за "оная държава дето сега много я дават по телевизията". Кой е най - старият член на американското правителство? Дедовият!

...

Руснаците изстреляха ракета към Луната. Конструкторите обявиха, че при създаването и́ не е пострадала нито една пералня.

Санкции, война, международна изолация и те решиха, па добре, ние ще бегаме на луната. Луноходът ще търси най - вече вода, с оглед създаването на лунна станция. В момента закарването на литър вода до Луната струва един милион долара. Започва надпревара за изпращане на пилотиран кораб до Луната, руснаците го планират за 2030г година, америкаците за 2027г и обещават тоя път да е наистина.

Тая същата бензиностанция с ракети, дето се убихме да им се смееме. Нищо, сега като бутнеме паметниците ще ни олекне и право на Луната, ей я къде е! Имаме си завод за батерии, имаме си бивша комисарка по иновациите, имаме си програмисти бол, само требва някой ден да станем по - рано и да спретнем ракетката.

А като излезем от виртуалната реалност, която ни създават медиите, не можем да направим дори една тенис - ракета, няма кой. Имаме поколения поклонници на карго култа - култа към пазаруване и консумиране, но нямаме стругари и леяри. Всеки си вика, китайците ще направят. Ами ако откажат? Като се огледам, всичко е китайско, освен шкембе чорбата, телешкото шкембе е от Аржентина. Всъщност и там имат участие, чесънът е китайски.

Ама какво съм седнал да им се бъркам! Аз мойто съм изял и изпил, да му мислят те! Веганство, буболечки, смутита, двеста пола, щом ги кефи - кой съм аз да им се бъркам. Да са живи и здрави, техното си ги чака.

...

Външната министърка на Германия, Аналена Бербок го закъса в Дубай. Нещо със самолета, па тръгне, па се върне, па пак тръгне. Викам си, сигурно лидерката на партията на Зелените ще похарчи хиляди тонове керосин, за да отиде заедно с гримьора и фризьора си на важна служебна среща. Цъ, отива на финала на световното първенство по женски футбол.

А ние сме еко френдли, нашата ракета ще я направим на батерии! Яко, а? Продълговат предмет, батерии ... сигурен съм, че би и́ харесало. Обаче до Австралия не стигна.

Грета Тунберг така се лигави навремето, ходи до Америка с някава яхта без въглероден отпечатък, карбонова, на някакъв принц. Наложи се до пикае и онова другото в кофа, после - в океана. Виде, че не е работа и се прибра със самолет, ама осра океана. Тия що са лицемери!

...

Ох, олекна ми! Като се замислиш, нищо не е толкова зле, колкото изглежда. Някъде четох, че ако погледнеш минусите в живота през високо вдигнатия си среден пръст, те се превръщат в плюсове. Майката му е да не се пренапрягаш и да запазиш здравия разум, останалото винаги се нарежда някак. Да се мятаме сега по машините, а довечера - наздраве!"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!