Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изпитвам чувство на унижение и омерзение, че тази територия се разви, или по-точно, недоразви, по този жалък начин



"Гангстерът умря от естествена смърт. Застреляха го."

Ni Nella

Целият съзнателен живот на моето поколение премина под знака на имена и псевдоними на изроди като застреляния вчера Трактор, на пречукания Илия Павлов, чиито наследници оттогава си живеят царски по света, на убитите братя Илиеви, още живите братя Маргини и Маджо, полуживите братя Галеви, другия наскоро отстрелян Къро, стреляния, но още жив Баретата, взривявания Митьо Очите, убития Кръвта, застреляните в центъра на София Доктора и Фатик, убития в центъра на Амстердам Самоковеца, Мечката и много други „герои“.

Едните явно са били по-умни и с повече късмет и не само оцеляха, но и трансформираха мръсните си бизнеси в официални такива. Които продължават да ни изнудват, но вече по съвсем легален начин.

Всеки път, когато плащам поредната застраховка към БулИнс или ЛевИнс или давам пари на друг бизнес, наследник на тези изчадия, изпитвам чувство на унижение и омерзение, че тази територия се разви, или по-точно, недоразви, по този жалък начин.

Където бивши нискочели спортисти или полицаи от провинциални полицейски школи завзеха не само икономическата, но задкулисно, и политическата власт. Често в съдружие или сродяване в новите капиталисти, които задължително са наследници на видни комунисти! Само един пример – втората жена на Маджо е бившата жена на единия син на Добри Джуров! Т.е. внучката на великата интелектулака Аксиния Джурова беше отгледана и сега е наследник на част от бизнес на бившия борец Маджо.

Тези знайни и незнайни герои на „новото време“ не само заграбиха всичко, което нашите родители и прародители бяха съградили, но чрез ежбите си с мафиотската държава често съдиха България и тя им плащаше обещетения! А когато България плаща, всъщност плащаме всички ние, до един!

И на този фон под различни постове гледам емотикони със сълзи, в количество, в което не виждам, когато става въпрос за отиващата си България, за бедни и болни хора, съсипани от мизерия, за жертви на катастрофи или на всякакви други трагедии.

Не стига, че десетилетия наред милиони българи живеят в страх и мизерия, като директна последици от мафиотската държава, което те изградиха, а и дори след като ги убият, сме принудени денонощно да слушаме версии за убийствата им и за разследванията, които никой не казва колко струват на бедното българско общество. Вероятно стотици хиляди.

Всички знаем, и политици и журналисти и обикновени хора, че поръчителите на такива убийства никога не стават ясни, но въпреки това стотици специалисти от различни ведомства са впрегнати да ги изясняват! Което значи, че се забатачват други разследвания и процеси, които са важни за обикновените хора.

П.С. Да сте чули някой от живите милионери и милиардери, или наследниците на убитите такива, да направят нещо в полза на обществото, поне като индулгениция за всичките им грехове? Аз не.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!