Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяна има! Лена изхвърли Кирил Петков от ПП

Лена Бориславова все по-видимо измества Кирил Петков и на практика командва „Промяната“, съобщи за „Галерия“ източник от Народното събрание. Важните решения се вземат със задължително допитване до нея, а ръководството на формацията е пас, потвърдиха депутати.

В повечето случаи ставало въпрос за кадруване, но това далеч не изчерпвало областите, в които се минава през Лена като последна инстанция. Тя имала решаващ глас и по отношение на местните избори – по същия начин, както когато се е сформирало правителството.

Тогава постовете, определени за ПП- ДБ, не просто са съгласувани с юристката, но и собствените ѝ предложения за отделни агенции и заместник-министерски места били всъщност финално огласените пред партньорите.

Представители на ГЕРБ-СДС и на ДБ вече се чудели кой командва „Промяната“ – дуото Петков-Василев или само Бориславова. Нейната упоритост при прокарване на собственото мнение над това на останалите впечатлила дори хора от ДПС, изкарали по няколко мандата в Народното събра-

Хората около Василев също доста негодували. Имало импровизиран бойкот на общите решения, но това било преди Василев да получи министерския си пост във финансите.

Подобна ситуация се разиграла и около кандидатурата за столичен кмет. Лена твърдо настоявала за Васил Терзиев въпреки намеците на някои от партньорите, че е добре кандидатът да има повече управленски, а не мениджърски бизнес опит.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Промяна има! Лена изхвърли Кирил Петков от ПП - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!