Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бундестагът обмисля да забрани втората политическа сила в Германия AfD

Бундестагът обмисля да забрани дясната „Алтернатива за Германия“ (AfD), съобщи The Telegraph.

Това се случва, след като рейтингът на партията наскоро нарасна до 21% в анкетите, което й отрежда второ място след управляващия Християн-демократически съюз, който има 26% популярност, според данни на Politico от този месец.

В реч пред германското вътрешно разузнаване германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви: „Всички ние държим в ръцете си да поставим на мястото им онези, които презират нашата демокрация“.

Изявленията му бяха свързани с подкрепата за забраната на „Алтернатива за Германия“, след като Халденванг, вътрешният шеф на разузнаването, предупреди за „увеличаване на екстремизма в партията“.

От своя страна Халденванг каза: „Виждаме значителен брой главни герои в тази партия, които разпространяват омраза срещу всички видове малцинства тук в Германия“.

Германско списание „Шпигел“ изрази мнението си по въпроса, като публикува призив: „Забранете враговете на конституцията!“.

„Алтернатива за Германия“ става все по-радикализирана. Време е да защитим демокрацията с по-добри оръжия“, коментира „Шпигел“.

Организацията с нестопанска цел Германският институт за правата на човека заяви преди седмица, че „Алтернатива за Германия“ е достигнала степен на опасност, че те могат да бъдат забранени според конституцията“.

„Алтернатива за Германия“ набира огромна полуплярност през последната година. Тя настоява за промяна на външната политика на Германия, включително прекратяване на участието й с оръжия във войната в Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бундестагът обмисля да забрани втората политическа сила в Германия AfD

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!