Следвайте "Буднаера" в Телеграм

83-годишен изгонен от имота! Иван Демерджиев се нанесе незаконно в държавен лукс апартамент

Бившият шеф на МВР в служебното правителство на Гълъб Донев – Иван Демерджиев, се е нанесъл по втория начин и в пълен разрез с морала, който публично изповядва, в луксозен държавен апартамент в идеалния център на София, пише „Уикенд“.

Вече втора година чевръстият пловдивски адвокат, домогнал се до шефския пост в МВР в последния служебен кабинет, назначен от президента Радев, обитава жилище от 231 кв. м. на жълтите павета – на престижния столичен бул. „Цар Освободител“ №21, плащайки за него смехотворния наем от 213 лева. Заедно с апартамента в наема влизат мазе и таванско помещение. Въпреки, че Иван Демерджиев вече не е министър, той си прави оглушки и отказва да освободи „царския“ апартамент на МВР.

Не това обаче е най-големия скандал, свързан с евтиното държавно жилище в центъра на София, харизано срещу мизерен наем на Демерджиев, а обстоятелствата, при които той се е нанесъл в лукс апартамента. В района около бул. „Цар Освободител“ на жълтите павета цената на квадратен метър застроена площ достига до 4000 евро, но апартаменти с квадратура от над 200 квадрата на практика липсват на имотния пазар – веднага се купуват, когато изскочат за продажба.

Жилището, обитавано от Демерджиев, би струвало минимум 1 милион евро, ако случайно излезе на имотния пазар, категоричен беше пред „Уикенд“ брокер на недвижимо имущество.

Апартаментът, в който се шири Иван Демерджиев, е стопанисван от Дирекция „Управление на собствеността и социалните дейности“ в МВР, която отговаря за имотите на полицията, но и за съхранението на конфискувани автомобили, тирове, автобуси и всички превозни средства, задържани от МВР.

Любопитен детайл обаче е, че Демерджиев се нанася в луксозния апартамент на пъпа на София не в качеството си на вътрешен министър в кабинета на Гълъб Донев, а още като министър на правосъдието в служебния кабинет на Стефан Янев.

„В апартамента, в който Иван Демерджиев беше настанен срещу смехотворен наем през месец ноември 2021 г., живееше 83-годишен пенсиониран полицай с над 40-годишен трудов стаж в системата на МВР, пенсиониран с почести в края на 90-те години на миналия век. Човекът обаче така и не се беше възползвал навремето от възможността да придобие ведомственото жилище, купувайки го на символична цена – честен полицай, не е имал пари…

Буквално за 2 месеца пенсионираният полицай беше изнесен от жилището и настанен другаде, в много по-малък апартамент, за да се намърда в имота Иван Демерджиев“, разказва смайващата история пред „Уикенд“ служител от Дирекция „Управление на собствеността и социалните дейности“ в МВР.

Според думите му, жилището на полицията, в което Иван Демерджиев се е намърдал още докато е бил правосъден министър, му е било осигурено от Пламен Узунов, сочен неофициално като един от неформалните кадровици в МВР, а и в държавата, докато служебните правителства на Румен Радев управляваха страната.

„Узунов издейства жилището на Демерджиев, тъй като знаеше, че в следващия служебен кабинет на Радев пловдивският адвокат ще бъде назначен за министър на вътрешните работи от Гълъб Донев. Иначе преди това, като заместник на правосъдния министър Янаки Стоилов в първия служебен кабинет на Стефан Янев, на Демерджиев беше предоставен 3-стаен апартамент с прилежащ гараж към него, също в центъра на София. Жилището обаче не се хареса на господина – теснеело му, понеже имал съпруга и две деца.

Заради този му каприз в Дирекцията беше спусната устна заповед да се осигури подходящо жилище на бъдещия министър. Тъй като нямаше подходящо, се принудиха да изгонят от жилището на „Цар Освободител“ №21 пенсиониран с почести полицай, който сега е на 83-годишна възраст.

Старецът е настанен в друго ведомствено жилище, пак в центъра на София, но с квадратура от 70 кв. м. Половината му покъщина на практика отиде на боклука при изнасянето му от апартамента, за да бъде настанен на мястото му Демерджиев. Преди това обаче да се случи, на имотът беше направен ремонт и то за сметка на Дирекция „Управление на собствеността и социалните дейности“ в МВР“, завършва източникът ни.

„Уикенд“ не успя да се свърже с бившия МВР шеф. Готови сме да дадем думата на Иван Демерджиев, за да обясни обстоятелствата, при които се е нанесъл срещу мизерен наем в луксозен държавен имот в идеалния център на София.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 83-годишен изгонен от имота! Иван Демерджиев се нанесе незаконно в държавен лукс апартамент - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!