Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна

Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, предаде ТАСС.

По думите му, на украинските военни им е "писнало" от лошо управление и факта, че "от тях се иска да се жертват за неясни цели". „Мисля, че в резултат ще видим, че те все повече ще се предават и ще дезертират. Рано или късно ще настъпи фрагментация и разпадане на въоръжените сили", каза Макгрегър по време на предаване, публикувано в канала му в YouTube.

Бившият съветник на шефа на Пентагона подчертава, че въоръжените сили, "без да постигат осезаеми резултати с течение на времето, се деморализират и поставят под въпрос необходимостта" от водене на бойни действия. "Мисля, че се приближаваме към този момент в Украйна. Дори чуждестранните войници, които се сражаваха ревностно на страната на Украйна, в по-голямата си част са избягали. Те са си събрали багажа и са си тръгнали, вероятно са останали само поляците", посочва Макгрегър.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка "Леопард". Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не постигат успехи в нито едно направление, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!