Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев ще посети САЩ, "за да провери производството" на българските Ф-16


Министърът на отбраната Тодор Тагарев

Военноморските сили ще получат известен приоритет

"През 2024 година бюджетът за отбрана ще нарасне", каза пред журналисти във Варна министър Тодор Тагарев. По думите му бюджетът ще достигне 2% от брутния вътрешен продукт.

Дъглас Макгрегър: САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала

"Имайки предвид ситуацията със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат известен приоритет", каза още министърът. Той допълни, че няма достатъчно наблюдения, за да даде цялостна оценка на дейността на военния флот, но вижда желание да се усъвършенстват способностите му и ще се работи в тази посока.

The Hill: Стратегията на Байдън за Украйна се проваля

Министърът коментира, че още през тази година е осигурено повишение на заплатите на военнослужещите с 10%, но за преодоляване на проблема с недостига на кадри в армията ще се търсят комплексни решения. Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и от Народното събрание, че нуждите на армията са съществени и разрешаването на проблемите с комплектоването е много важно, каза Тагарев.

Джеймс Кардън: Наближава моментът, когато ще бъде невъзможно повече да се отрича, че Украйна е изгубила войната

На въпрос за изпълнението на проекта за бойните самолети Ф-16, министърът посочи, че три такива „вече са на конвейера“. Той уточни, че планира през есента да посети САЩ, за да види на място строежа на машините.

След лична среща с президента Уудроу Уилсън, Троцки довежда в Русия с параход от САЩ 300 души, които се превръщат в гръбнака на първото комунистическо правителство

Министърът призова да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна. "Не бива да се стряскат хората, няма нито такива намерения, нито някакви обсъждания", бе категоричен Тагарев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев ще посети САЩ, за да провери производството на българските Ф-16 - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!