Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Геополитика за трети клас

Емил Йотовски

Гошо и Пешо се бият. Гошо бие Пешо. Пешо твърди, че никой не го бие и дори е победител.

Всички наоколо гледат и не вярват на очите си какви ги дрънка Пешо. Но се правят на гламави, защото този, който е заложил на Пешо държи училищната лавка.

Боят е в разгара си. Пешо продължава да яде бой, но продължава да твърди, че печели. Пешо започва да е много зле. Лавкаджията иска да го изкара от играта, не защото го обича, а за да не се излага повече. Съветва Пешо, да постъпи благородно и да иска мир. Все пак, мирът е хубаво нещо? Нали?  

За целта лавкаджията събира Иван, Драган и Йордан на нещо като среща. На срещата е поканен и Пешо. Всички участници решават как, защо и кога Гошо да спре да бие Пешо. Най-невероятното е, че Гошо не е поканен на срещата, въпреки че той е единственият, който може да реши кога, как и защо да спре да бие Пешо.

Този с лавката раздава вафли на присъстващите. По-скоро виртуални вафли, но само по една с идеята после да им удържи парички.

На тази среща всички доволно си въобразяват, че хрупат вафли. Изказват се смело. В резултат на изказванията, на Гошо му налагат условия. Заплашват го със санкции. Че няма да си играят с него, че ще му спрат баничките от лавката, че няма вафла да види. На Гошо очевидно не му пука за вафлите от лавката и продължава да си дрънка Пешо. Явно има достатъчно храна в раничката, а и цялото училище не е само Иван, Драган и Йордан. Нали така?

Пешо се прибира доволен от резултата от срещата, но продължава да яде бой.

Лавкаджията, от своя страна, пази неутралитет, защото знае, че Гошо е луда глава и ако реши може да му подпали лавката. Затова трае.

Интересното в случая е, че и Иван, Драган и Йордан не искат да се включат в боя на страната на Пешо. Те му подхвърлят камъни, ножове и пръчки, така че да може да надделее над Гошо, но самите те гледат да не се закачат. Това не остава незабелязано от Гошо.

Пешо продължава да лъже, че побеждава, но все по-малко му се връзват. Помощта към него намалява, защото не се знае това до каква степен ще ядоса Гошо. А и когато в някакъв момент приключи с Пешо дали няма да дойде ред на някой от кибиците помагачи.

Джеймс Кардън: Наближава моментът, когато ще бъде невъзможно повече да се отрича, че Украйна е изгубила войната

Най-тъпите кибици, подкокоросани от лавкаджията, започват да дрънкат, че ще се включат в боя на страната на Пешо. Гошо ги има предвид и само това чака.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Геополитика за трети клас - АгораПост

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!