Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Дейли телеграф": Украйна рискува да загуби съюзниците си заради действията на Зеленски

Киев рискува да отблъсне западните си съюзници с последните си действия срещу най-лоялните от тях - Полша и Великобритания. Това коментира в своя статия в "Дейли телеграф" пенсионираният полковник от британските въоръжени сили Хамиш де Бретън-Гордън, съобщава ТАСС.

Той припомни историята с извикването на 1 август на полския посланик Бартош Чихоцки в украинското външно министерство. Повод за това бяха изявленията на началника на кабинета на полския президент, Марчин Пржидач, че Украйна наистина е получила много помощ от Варшава и „би било добре, ако тя започне да оценява ролята, която Полша играе за Украйна през последните няколко месеца и години".

С извикването на посланика на един от основните съюзници, независимо дали е одобрено от украинския президент Володимир Зеленски или не, Киев си играе с огъня, каза Де Бретън-Гордън. Той спомена и уволнението от Зеленски на посланика във Великобритания Вадим Пристайко, след като нарече "нездравословен сарказъм" думите на украинския лидер към британския министър на отбраната Бен Уолъс. Наблюдателят нарече подобно уволнение "безцеремонно" и добави, че би било по-добре Киев да упрекне дипломатите на Франция и Германия за слабата подкрепа на тези страни за Киев.

В същото време Де Бретън-Гордън признава симпатиите си към Киев. Той отбеляза, че въпреки че маниерите на политиците имат значение, това не е темата, върху която трябва да се съсредоточаваме сега, когато Украйна е в разгара на конфликт, от който зависи бъдещето на страната.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Дейли телеграф": Украйна рискува да загуби съюзниците си заради действията на Зеленски | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!