Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Методи Андреев: Христо Иванов и цялата лидерска клика, окупирала ДБ, са измамници

Аз се чувствам измамен и тази висша форма на измама граничи с корупционерство.

Методи Андреев

Бях загубил интерес към промените на Конституцията, които внасят ПП-ДБ, защото там тежи дебелата сянка на Пеевски и ДПС. Но след пресконференция на „Правосъдие за всеки“ открих една интересна публикация, която свидетелства, че в първия ден на 45-то Народно събрание, 27-те народни представители на ДБ са внесли проект за промяна на конституцията. Идеята им е останала само проект, защото не са се намерили 60 депутати, които да го разпишат, но все пак е било внесено със заявени намерения.

В този проект става дума за 

лустрация и проверка на интегритет

 Проектът предвижда всички лица, заемащи висши публични длъжност в областта на отбраната, националната сигурност, вътрешния ред и правосъдната система да бъдат подложени на лустрация за период от 10 години, ако са били сътрудници или са свързани с бившата ДС. 

Освен това се предвижда да се прави и периодична проверка за интегритет, тоест превръщат лустрацията в оръжие срещу корупцията. Всеки човек се изкушава, може да е бил некорумпиран, но заемайки важни постове,  има опасност да се корумпира  доближавайки се до баницата. За да има контрол за такива лица е нужен периодичен тест интегритет, а това няма как да не включва и тестове с полиграф. Тогава ДБ предлагат още, че 10 000 граждани могат да имат законодателна инициатива, като контрапункт на лобистките закони. Предвижда се да имат  конституционна инициатива и всички съдилища в България.

Но в сегашните внесени промени на конституцията от ПП-ДБ, тези предложения  за лустрация и периодичен тест интегритет

липсват

Търся отговор – какво се променило за две години, че ДБ сега не е настояло тези текстове да намерят отражение в сегашните предложения? Отговорите могат да бъдат два: ПП не са били съгласни тези текстове да бъдат общи, възможно е, но няма основание да се смята, че това е причината. 

Вторият отговор е, че новите партньори ГЕРБ и ДПС не са съгласни с тези идеи. Но защо, ако е така ДБ не обявиха отново публично тези техни стари идеи, за да стане ясно кой е против тези текстове. Така ДБ

 измамиха за пореден път своите избирателите

Явно става дума за предизборен популизъм и опит да компенсират електорат. Аз се чувствам измамен и тази висша форма на измама граничи с корупционерство. В основата на тази измама е Христо Иванов и компания и цялата лидерска клика, окупирала ДБ. Сега става ясно, че преди години са внесли тези важни текстове, защото са знаели, че няма минат, а сега когато има шанс за промени, забравят за тях. 

Продължения на тази измамна политическа линия е и решението да наложат силово без предварителен избори внука и сина на ДС за кмет на София. Нормалното политическо поведение би било ДБ да заявят на ПП, че независимо дали им е спонсор Терзиев,  профилът на техния електорат не приема деца на ДС да бъдат техни кандидати. Но явно тази тема истински не интересува лидерите на ДБ. 

И като говорим за измами да добавим и местенето на парламента в сградата на бившия партиен дом. В предишни години Групата за натиск, част от която беше и Мартин Димитров отправихме искане до  Административния съд - дали съветският герб, който стои над партийния дом, трябва да бъде заменен с български. Тогава председателят на парламента Караянчева се оправда, че нямало пари. Защо сега мълчат гузно от ДБ, след като получихме отговор, че махането на герба е резонно.

Говоря с болка за тези разминавания – истината е нелицеприятна. 

Източник: Фактор. бг

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Методи Андреев: Христо Иванов и цялата лидерска клика, окупирала ДБ, са измамници

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!