Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия изпревари Германия по БВП и Паритет на покупателната способност, а трябваше да е фалирала още през

Владислав Наков: Световната банка казва, че Русия е най-голямата европейска икономика и пета в света (по паритет на покупателна способност).

А според евроатлантиците - експерти трябваше да е фалирала още през март 2022г.
---

kritichno.bg

По данни на Световната банка Русия е изпреварила Германия по БВП, преизчислен в паритет на покупателната способност, което я прави петата по големина икономика в света, пише Baltnews.

Трябва да се отбележи, че по този показател Китай изпреварва САЩ от 2015 г. насам, а Индия изпреварва Япония и страните от ЕС.

Todor Angelov Angelov: Отказът от Руски газ струва на Европа 1,12 трилиона долара
До средата на десетилетието сумата може да нарасне с още $600 милиарда, докато през цялото предходно десетилетие ЕС е платил $1,35 трилиона за гориво.
Тази сума надвишава БВП на Саудитска Арабия и четири пъти повече от общата пазарна капитализация на глобалните енергийни гиганти ExxonMobil, Chevron и Shell взети заедно ($260 млрд.)

Въпреки това в номинално изражение в долари БВП на САЩ все още е най-големият в света. Именно поради тази причина американските пропагандисти обичат да използват данните за номиналния БВП, за да докажат на света „лидерството“ на Съединените щати.

Спадът на Германия изглежда логичен и естествен. Следвайки стъпките на американската политика, Берлин забрави за националните интереси. Това се прояви в отказа да купува руски въглеводороди, спирането на „Северен поток-2“, подкрепата за киевския режим, наводняването на страната с мигранти и други неконструктивни стъпки.

Сега той трябва да плаща два пъти повече за газ, което предизвика криза в редица сектори на икономиката му. Но сега Германия купува американски втечнени „молекули на свободата“ от Съединените щати. Това е тяхната цена.

Като цяло Г-10 изглежда по следния начин:

1. Китай 30 327 320 (млн. USD)
2. САЩ 25 462 700
3. Индия 11 874 583
4. Япония 5,702,287
5. Русия 5 326 855
6. Германия 5,309,606
7. Индонезия 4 036 901
8. Бразилия 3 837 261
9. Франция 3 769 924
10. Великобритания 3 656 809

Както се вижда, западните държави вече нямат безусловно икономическо лидерство, следователно разрушаването на западноцентристката система на международни отношения е само въпрос на време.

По данни на Световната банка, България заема 69 позиция веднага след държавата Гана и изпреварвайки Беларус, Судан и Танзания.

@BALTNEWS

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия изпревари Германия по БВП и Паритет на покупателната способност - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!