Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да се знае! Да се помни! Какво е традиционно днес за дадени държави:

Лилия Божкова

Копирам публикация от профила на Михаела Божанкова.

Да се знае!

Да се помни!

"Понеже за минали исторически събития се съди какво е традиционно днес за дадени държави:

1905 г. - Елин Пелин публикува разказа си "Невеста Нена", на база който в момента се твърди, че домашното насилие е традиционна българска ценност.

Същата година в редица европейски държави, например Франция, Германия и Белгия, съществуват от години т.нар. "човешки зоологически градини".

През 1938 година в България жените получават право на глас. (За справка - това във Франция се е случило през 1944 година, паралелно с излагането на хора за "расистка радост")

През 1958 година, в Белгия се открива Световния панаир като една от атракциите е отново "човешки зоопарк". Повтарям - 1958!

Ако казваме, че домашното насилие е традиционна българска ценност, то значи ли, че по същия начин можем да кажем, че западноевропейските общества и днес унижават съзнателно останалите народи с цел забавление?!?!

Впрочем, в България не е имало човешки зоологически градини. Само казвам.

И Джак Изкормвача не е българин. И не е литературен герой."

"България не е имала и колонии, не е избила индианците, не е рязала крака и ръце в Конго. Не е имала и памукови плантации. Роби не сме носили през океана. Само казвам.

Освен това не сме имали за придворни шутове деца с увреждания, както и православната ни църква се ползва с по-добра...хм, слава от католическата."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!