Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добре е коментаторите и журналистите да са по-информирани и по-обективни, независимо от източниците им на финансиране

Владислав Наков

Евроатлантически анализатори и журналисти, на нпо-издръжка, ми съобщават по телевизията, че след срещата Русия-Африка, "Москва, единствена, се връща към колониализма, като предоставя на африканските държави безплатно жито и им опрощава дългове".

Припомням на тези колеги, че обективността изисква да се придържаме към фактите и особено към това, което пише в Устава на ООН.

Член 73 и член 74 от Устава въвеждат термина "несамоуправляващи се територии", а тяхното официално определение е "територии, чиито народи все още не са постигнали пълно самоуправление“.

С една дума - колонии! В 2023г.!!!

ООН е упълномощена редовно да актуализира и публикува списък на "несамоуправляващи се територии“, чиито народи все още са в колониална зависимост от страните майки чрез т. нар. "Специален комитет 24".

Последната актуализация на списъка е 10 Май 2023г. и казва следното:
3 - САЩ: (Вирджински острови на САЩ, Американска Самоа, Гуам);
2 - Франция: (Френска Полинезия, Нова Каледония);
10 - Великобритания: (Ангуила, Бермудските острови, Британските Вирджински острови, Каймановите острови, Малвинските острови, Монсерат, Света Елена, островите Търкс и Кайкос, Гибралтар, Питкерн);

US аналитик: ЦРУ е главният световен спонсор на журналистиката, налагаща гледната точка на САЩ

Добре е коментаторите и журналистите да са по-информирани и по-обективни, независимо от източниците им на финансиране, когато говорят за колонии и колониални режими, и да имат предвид, че не всички зрители са идиоти.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!