Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО: Гешев с УНИЩОЖИТЕЛНО РАЗКРИТИЕ за Христо Иванов и Кирил Петков

АВТОР:  ИВАН ГЕШЕВ

От години Христо Иванов, Кирил Петков и цялата анархо-либерална общност изградиха политическата опорка, че главният прокурор е всевластен и всесилен.

Под прикритието на клишето „съдебна реформа” методично се бореха за овладяване на съдебната власт, за да останат безнаказани. А тя им се наведе и може повече да не се изправи.

Създадоха персонален закон, за да бъда отстранен с 13, а не със 17 гласа. Не изчакаха решението на КС. След като ме отстраниха, този противоконституционен механизъм, вече ненужен, бе променен отново скоростно, така че да не функционира. Затова и президентът върна на НС тези поправки. Вероятно ще преодолеят ветото му. Същите “политици” твърдяха, че именно този закон е ключът към приемането ни в Шенген.

Сега се оказва, че най-вероятно няма да имаме зелена светлина. Без значение е дали работи или не противоречащата на Конституцията процедура за наказателна отговорност на главния прокурор и заместниците му. Всичко това потвърждава многократно заявеното от мен през годините – целта беше овладяване на прокуратурата, за да има недосегаеми политици и олигарси. И това, че съм прав, не ме прави щастлив. Защото цената плащат и ще плащат хората.

Иван Гешев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО: Гешев с УНИЩОЖИТЕЛНО РАЗКРИТИЕ за Христо Иванов и Кирил Петков - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!