Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кожа и кости: Диета на семена и плодове уби известна веганка


New York Post on Twitter: "Vegan raw food diet influencer Zhanna D’art dies of ‘starvation’: report https://t.co/1yd9FIEOOS https://t.co/pkHLKqqnkh" / X

Жана Самсонова вярваше, че яденето на животински мазнини е нездравословно и е изпълнено с хронични заболявания

На 39 години почина една от най-известните руски блогърки и вегани Жана Самсонова. Тя е издъхнала в Малайзия, като вече се беше превърнала в кожа и кости.

Блогърката се хранеше само със сурова храна, като през последните пет години яде само плодове.

Момичето попаднало в реанимация в Малайзия, но поради вече

необратимото разрушаване на вътрешните органи не било възможно да бъде спасено.

Известно е, че Жана е родена в Казан, Русия, но преди 15 години тя напусна родния си град и оттогава живее в различни страни по света с туристическа виза.

Момичето прекара по-голямата част от времето си в Азия, наемаше къща и печелеше допълнителни пари, предава Супер.ру. Освен всичко друго, тя беше диджей, готвач във вегетариански кафенета, преподаваше йога и правеше масажи.

Самсонова беше на диета около 10 години и ако в началото си позволи да включи малко риба и млечни продукти в диетата си, то през последните години в менюто й останаха само плодове и семена. 

Жана вярваше, че яденето на животински мазнини е нездравословно и е изпълнено с хронични заболявания. Тя виждаше диетата със сурова храна като начин за прочистване на тялото от токсини. 

И тя сподели своите постижения и мисли:

“През последните 4 години диетата ми беше само с плодове, слънчогледови кълнове, плодови смутита и сокове. Стигнах до това ниво едва след пет години на изцяло сурова веганска диета. 

Виждам как моето тяло и ум се трансформират всеки ден. Обичам новото си аз и никога не се връщам към навиците, които използвах. 

Много ми става тъжно, когато видя повечето от моите връстници. Нездравословната храна ги кара да изглеждат много по-стари от възрастта си. Те страдат от хронични заболявания, напълно загубили същността на живота.”

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кожа и кости: Диета на семена и плодове уби известна веганка - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!