Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костадинов иска разпускането на провалените ППДБ+

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че партията му ще внесе искане в Конституционния съд за разпускането на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Така той отговори на вчерашното отворено писмо на Българския хелзинкски комитет, подписано от 121 души, в което се иска политическата сила да бъде обявена за противоконституционна и да бъде разпусната.

Във видео, публикувано в страницата на „Възраждане“ във „Фейсбук“, видимо изнервеният Костадинов на няколко пъти се обърна с грозни епитети към подписалите се под искането. Според него те не са никакви интелектуалци, както се били представили, а „паплач“.

„Голяма част от тези хора са активисти на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тъй като от тази коалиция се страхуват да пуснат директно срещу нас подобен сигнал, те използват тези т.нар. интелектуалци“, каза Костадинов и добави, че ще пусне сигнал срещу всеки един от подписалите се под писмото, за да бъдат разпитани от прокуратурата.

След като сигналът до Конституционния съд бъде изпратен, „Възраждане“ ще пусне и подписка в подкрепа на искането си.

„Ще цитирам бившия американски президент Доналд Тръмп. Той казваше „те не идват за мен, те идват за вас“. Сега е същото – те не идват за „Възраждане“, идват за вас“, добави Костадинов, без да уточнява кога и по какъв повод Тръмп е произнасял тези думи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Костадинов иска разпускането на провалените ППДБ+ - Informiran.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!