Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За Антъни Блинкен заплахата от ядрена война не била по-опасна от… изменението на климата

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен смята, че потенциалната заплаха от ядрена война не е по-опасна от проблема с изменението на климата. Това съобщава РИА Новости, пише Lenta.ru.

САЩ тестват ново хапче за защита от радиация. Защо?

Журналисти попитаха Блинкен кое, според него, е по-страшно – ядрената война или изменението на климата. Американският държавен секретар заяви, че по тези въпроси не може да има йерархия. Той каза, че потенциалният конфликт сега е централен, сравни го с вълк пред вратата, но климатичните проблеми представляват „екзистенциално предизвикателство за всички нас“.

„За нас то (глобалното затопляне – бел. ред.) е екзистенциално предизвикателство на нашето време, но това не означава, че няма други неотложни предизвикателства пред международния ред.

Напомня ли ви на СУРОВО дърво в микровълновата?

Трябва да сме многофункционални“, каза още Блинкен.

По-рано президентът Владимир Путин заяви, че Русия изпълнява изцяло ангажиментите си за борба с изменението на климата, за разлика от други държави. Той добави, че страната вече е приела няколко закона, които задължават бизнеса да спазва екологичните норми.

Източник: Lenta.ru

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: За Антъни Блинкен заплахата от ядрена война не била по-опасна от... изменението на климата - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!