Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Читатели на "Гласове": Сменете и турските топоними, ще си спестите да ви наричат "мекерета" и "гьонсурати”!

Румяна Бъчварова за смяната на 3 март: Защо да не сменим и името на "Св. Александър Невски"?"Посолството ги сменя. Така е по канона на Хегемона"; "Махнете и ТОмбул джамия... Сменете и Бузлуджа и всички топоними с турски произход. Например на магистралата и има табела "Река Кара дере"... Пазарджик също е неподходящо име, нали? Най-добре е да изхвърлите и турските думи. Ще си спестите да ви наричат "керати", "мекерета", "гьонсурати", "гьотферин", "калпазани"... Които всъщност са много по-точни от българските": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса. 

Точен

Плебсът е изключително първосигнален. По същия начин избира мачото Боко, "джонтраволтата" Киро и който още му поднесат политкоректните медии. В случая обвинението е за средна телесна повреда, която се установява 100% със съдебни експертизи. В чл.129 от НК наред с други признаци има и "обезобразяване на лицето или други части от тялото". Тоест, важно е дали прокуратурата е описала именно тези признаци в обвинението, дали съдебната експериза ги потвърждава, дали съдът е видял в съдебно заседание жертвата. Всичко друго е алабализми, каквито ви поднасят всеки ден и плюят и на закони, и на Конституция. Щели да правят поход срещу насилието, разбирайте специално срещу жени, пак разбирайте истанбулски конвенционални мурафети ще пробутват. Но срещу тази власт, която в момента обръща държавата с главата надолу и я води към заличаване никой не протестира, всичко е точно. Срещу продажните медии, които нон стоп лъжат и мажат, за да пробутват същата тази антинародна власт, също никой не протестира. Фейсбук протестъри.... 

Пич, на момичето е със счупен нос - това е средна телесна повреда!

Какво повече да се търси и гледа като поражения по тялото, счупеният нос е достатъчен, ама са некомпетентни, не са си учили уроците! Ако имаше нормална власт в България - всички прокурори и съдии ТРЯБВА да се явят на нов ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ по право! Те не знаят законите! В резултат - ще ни набутат закона за домашното насилие, което няма нищо общо със защитата на жените и прочие. 

Маймуната Дарвин

Организирана акция на Умните и Красиви, жълтопаветници под масираният огън на всичките си Тв, да използват този случай за прокарване на Истамбулската. ЕЛЕМЕНТАРНО ! Ама пак забравиха, че българите сме масово НЕ ВАКСИНИРАНИ а това означава МНОГО във времената на пропагандата, която се вихри! 

Само питам

Гешев вече не е в "системата"? Нещо промени ли се? 

Мила от Марс по

Какво общо има Р.Бъчварова с православието и тя ли точно ще сменя имената на храмовете? Нещо да питат БПЦ ?, Светия синод?, българския, народ? А защо не попитат най-вече ДПС, които ще пишат новата българска конституция, какво мисли за смяната на имената? 

една българка

Ало, Бъчварова, пропускаш Александровска болница/за "Пирогов" стана дума/. тя не само носи руско име, тя е построена по руски образец - който е виждал техните дореволюционни болнични и научни комплекси знае за какво става дума. Така че, Бъчварова, защо не предложиш направо да бъде разрушена. 

Бай Танас

Ако ще сменяме имена на улици, градове и т.н., дайте тогава да е поголовно - какви са тези имена Мусала, Кърджали, Меричлери, Хисар. Не ми звучат български и е "много трудно да обясниш на някого защо се наричат така"... 

Su38

Махнете и ТОмбул джамия... Сменете и Бузлуджа и всички топоними с турски произход. Например на магистралата и има табела "Река Кара дере"... Пазарджик също е неподходящо име, нали? Най-добре е да изхвърлите и турските думи. Ще си спестите да ви наричат "керати", "мекерета", "гьонсурати", "гьотферин", "калпазани"... Които всъщност са много по-точни от българските. 

Можеш да почнеш от паметника на американските пилоти бомбардирали София преди 80 години покрай чифлика на Козяк 16 в София

Наследниците на поне 2000 убити тогава софиянци ще те подкрепят! 

Тая женица е родена 1959 г. в град Шипка

Къде е тръгнала с дисагите? 

Делта

Правителството на В.Радославов е искало да смени името от "Св.Александър Невски" на "Св.св. Кирил и Методий" през 1915 г./може и да греша с годината/ отново в угода на едни господари/сега им казват партньори/ тогава. Знаем как свършва свичко : господарите капитулират, нас ни орязват, а Василчо бяга при господарите и не се връща до края на живота си. В историята има една цикличност и ако не се направят правилните изводи, следват катастрофи. А колко хуаво би било България да следва свой собствен си път, но с тази червено-синя пасмина ще се лутаме от крайно Запад до крайно Изток. 

Тарильома

Преименуването е по предложение на русофобското и германофилско правителство на Васил Радославов, чиято политика води страната до национална катастрофа. Историята се повтаря дори в детайли като този. Защото избираме бългоромразци да водят България. Ако си бяхме останали под турско робство, щяхме да имаме нещо като извинение. И пак Русия е виновна, че не сме под османците. 

Посолството ги сменя.

Така е по канона на Хегемона. 

отврат

Вървим по пътя на Украйна, сигурно ще забранят и руските църкви и православието. 

рукола Z

Не се притеснявайте - това е БЕЗСИЛИЕ, каквото и да съборят, както и да го прекръстят, това са само дребни подробности, българското самосъзнание им трябва, а до него не могат да стигнат! 

Василев, нека да те светна

Няма празник, няма делник, който да ме “обедини” с мафиоти и шарлатани. И кой ти е казал, че напирам да се обединявам с някого? Докато не видя всички мафиоти, крадци и шарлатани в затвора, никакво обединяване! Забрави! 24 май няма нищо общо с някакво обединяване. Това са пълни глупости! 

Поста ми е към колебаещите се

Тези , които прихващат уловката за "Какво имате против 24-ти май ?" . Направете си труда да прегледате какви дати имат за национални празници страните по света ! Аз съм си направил труда и обобщавам. Огромната част, подавляващата част от държавите имат за празник - Основаването си като държави ! Обявяването си на Независимост от Колониалния господар / Испанско , Френско, Британско... владичество/ Обявяването си на Независимост /от СССР, Югославия/ , Декларация за Независмост /САЩ/ , за Отделяне /например на Швейцарската конфедерация от Свещената римска империя/... Единици са страните с някакви по-различни национални празници , но те също имат смисъл, имат Послание за гражданите им. Франция - Превземането на Бастилията , като прокламация за "Свобода, равенство и братство" , Сърбите имат за празник датата на въстанието си против Османската империя. Няколко монархии имат за празник рождените дни на монарсите. Англия и Ирландия празнуват съответно Сейнт Джордж и Сейнт Патрик, националните си символи... Испания има за празник откриването на Америка от Колумб /техния световен принос, както те го разбират/ . Една единствена страна в света има странен празник, напомнящ малко на 24-ти май , това е Португалия. Тя чевства някакъв национален поет , но внимание ! Този поет възвеличава в стиховете си Морските открития на Португалия, т.е. по смисъл Португалският национален празник напомня Испания. НИТО ЕДНА СТРАНА В СВЕТА няма за национален празник деня на културата си или азбуката си. Това е нелепост от висш порядък, само скодуумните тикви на променистите , дайбългария и тиквите могат да измислят подобна тъпня. 

жалка история и глупостите на един прост академик

Браво. Много добре даже. България е нужна единствено и само на българския народ и на никой друг. Българските национални предатели ще направят всичко за да бъде унищожена тази малка ,прекрасна ,но нещастна,обрулена и съсипана от малоумници и дебили територия загубила държавния си суверенитет. Обяснението,че Русия нямало да нападне България защото е членка на нато е предназначено от малоумник към малоумници. България се превръща във фронтова територия .Честито скъпи сънародници . Дали българите са готови да умират за Байдън ,Зеленски и Урсула е друг въпрос. Всеки който търпи предатели и подтисници заслужава съдбата и робството си. Твърде е възможно да последва последната национална катастрофа за малка ,България- нашата родина. Ценности ,няма как! 

Евровизия

Дрън, дрън, ако знаете какви прекрасни планове имаше НАТО за Афганистан... и за Ирак, Сирия, Либия, Югославия, Украйна и т.н. И къде са сега тези планове и резултатите от тях? Да, правилно - в кошчето за боклук! Единственото позитивно за нас е, че сме придадени към Италия, а не към турския аскер. Иначе НАТО ще се разпадне още с първите руски ракети срещу Полша и Прибалтика... тогава всеки ще тръгне да се спасява поединично. 

Отвратен

НАРОДЕ..

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Читатели на "Гласове": Сменете и турските топоними, ще си спестите да ви наричат "мекерета" и "гьонсурати”! | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!