Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джон Миършаймър: Западът подтиква ВСУ към самоубийствена офанзива от страх да не загуби в Украйна

Западът подтиква Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да започнат „самоубийствена“ офанзива, защото много се страхува да не загуби в Украйна. Това мнение изрази американският политически анализатор  Джон Миършаймър в разговор с Grayzone, пише Lenta.ru.

Той заяви, че украинските въоръжени сили започват контранастъпление с помощта на обучени и въоръжени от НАТО части. В същото време Западът активно притискал Киев да спази сроковете. „Това не доведе до желания резултат, украинските военни „не стигнаха до първите отбранителни линии на руските войски“, каза експертът.

Джон Миършаймър обясни, че съюзниците на Украйна се страхуват, че ако през 2023 г. ВСУ не демонстрира значителни успехи на бойното поле, обществената подкрепа ще пресъхне, което ще доведе до загуби за Украйна и Запада.

По-рано стана известно за опасенията на Запада относно бавните темпове на контранастъплението на ВСУ. Американски служител заяви пред The Washington Post, че Вашингтон е обучил бойците на ВСУ на сложни настъпателни маневри и е предоставил оборудване за разминиране, но САЩ не омаловажават факта, че ситуацията с контранастъплението на ВСУ е много трудна.

Джон Миършаймър е професор по политически науки в Чикагския университет, където преподава от 1982 година Специалист по интернационалните връзки, създател на шест книги и голям брой публикации, както в научни издания, по този начин и във “ Файненшъл Таймс „, “ Ню Йорк Таймс „, “ Икономист „. Неговата открита лекция, отдадена на украинската тематика през 2015 година, събра над 26 млн. гледания в YouTube. Автор е на редица политически бестселъри.

Източник: Lenta.ru

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джон Миършаймър: Западът подтиква ВСУ към самоубийствена офанзива от страх да не загуби в Украйна - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!