Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев: Ядрените оръжия са на масата, ако контраофанзивата на Украйна успее

Ако продължаващата контраофанзива на Украйна превземе руска територия, няма да има алтернатива на използването на стратегически ядрени оръжия, предупреди бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от европейската редакция на Politico, пише Фокус

„Просто няма да има друг изход“ от използването на ядрени оръжия, ако украинската офанзива успее да превземе руска територия, подчерта настоящият заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Русия, в публикация в социалните медии.

„Само си представете, че офанзивата на подкрепените от НАТО укробандеровци се оказа успешна и те бяха отнели част от нашата земя: тогава трябваше, следвайки декрета на президента от 02.06.2020 г., да използваме ядрено оръжие“, написа Медведев.

„Ето защо нашите врагове трябва да боготворят нашите воини. Те предпазват света от запалване на ядрен пожар“, заяви бившият руски президент, имайки предвид руските усилия да спре украинската офанзива.

Медведев не се стеснява да използва руския ядрен арсенал, за да заплаши Украйна и нейните западни поддръжници. По време на неуспешния преврат на собственика на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин той предупреди, че бунтът може да доведе до ядрена война.

Преди това Медведев посочи, че войната в Украйна може да бъде „доведена до край за няколко дни“, като се направи това, което „американците направиха през 1945 г., когато разположиха ядрени оръжия и бомбардираха два японски града, Хирошима и Нагасаки“.

Източник: Focus-news.net

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Медведев: Ядрените оръжия са на масата, ако контраофанзивата на Украйна успее - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!