Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Час Фрийман: Опасявам се, че (САЩ) бяхме много цинични. Руснаците са в началото на офанзивата си

Големият американският дипломат, старши научен сътрудник в Института за международна политика и пожизнен директор на Атлантическия съвет Час Фрийман коментира изхода от конфликта в Украйна в предаване в YouTube. „Опасявам се, че бяхме много цинични (САЩ). Ако прочетете коментарите в американската преса, ще кажате, че това е победа за Съединените щати, защото без загубата на американски живот успяхме да отслабим и изолираме Русия.

„Честно казано, не вярвам, че успяхме да отслабим и изолираме Русия. Но това е утвърденият разказ. Има ли някакви доказателства, че хората се интересуват от Украйна и украинците във всичко това? Не съвсем. Изпитвам голямо уважение към смелостта и на двете страни в тази борба. Украинците и руснаците са братя, те са сродни народи“, категоричен е Фрийман.

„И двамата народа показаха, че са забележително издръжливи и смели на бойното поле. Но количеството има значение, както и размерът и технологиите. И аз мисля, че руснаците доминират. Мисля, че руснаците са в началото на собствената си офанзива в Украйна. Това означава, че ще видим как руснаците ще завземат територии. Ако превземат Одеса, Украйна вече няма да има морски бряг. Най-странното е, че това се случва точно в момента, в който хора от НАТО, като например германският министър на отбраната, признават, че НАТО не разполага с възможности да се бори с Русия.

Видео

Час Фрийман има дългогодишна дипломатическа кариера. Работил е във външното министерство на САЩ, в Държавния департамент и Министерството на отбраната на различни длъжности в продължение на тридесет години. Бил е основен преводач на Ричард Никсън по време на посещението му в Китай през 1972 г.

Посланик на САЩ в Саудитска Арабия от 1989 до 1992 г., където се занимава с войната в Персийския залив.

Той е бивш президент на Съвета за политика в Близкия изток, съпредседател на Фондацията за политика на САЩ в Китай и пожизнен директор на Атлантическия съвет.

През февруари 2009 г. беше съобщено, че Фрийман е избран от тогавашния директор на Националното разузнаване Денис С. Блеър да председателства Националния съвет по разузнаване в администрацията на Обама. След няколко седмици критики той оттегли името си от разглеждане.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Час Фрийман: Опасявам се, че (САЩ) бяхме много цинични. Руснаците са в началото на офанзивата си. ВИДЕО - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!