Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Daily Express: Великобритания подготвя украинските въоръжени сили за нахлуване в Крим до Коледа

Разкрита е британскатата връзка в подготовката на украинските войски за нахлуване в Крим, пише Lenta.ru и цитира заглавие на Daily Express: Великобритания подготвя украинските въоръжени сили за нахлуване в Крим до Коледа

„Великобритания подготвя специалните сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за нахлуване в Крим преди Коледа“, съобщава Daily Express, като се позовава на свои източници.

„Операцията ще включва въздушни, сухопътни и морски удари, като украинските специални войски ще използват оборудване за подкопаване и парализиране на руските сили. На други места бронирани части ще пробиват отбраната, а операцията ще бъде подкрепена от нов запас от ракети с далечен обсег, доставени от Великобритания, САЩ и Германия“, се казва в публикацията.

Отбелязва се, че обучението се провежда в боен лагер в Оукхемптън, Девън, който е затворен за всички останали военни части и представители на обществеността. Високопоставен британски военен източник споделя пред изданието, че акцентът е поставен върху използването на гъвкава тактика на НАТО, която да помогне на украинските войски „да оформят бойното поле, преди да нанесат удар в сърцето на врага“.

„Операцията по превземането му ще бъде с множество удари срещу руските сили“, каза източникът, като същевременно посочи, че успехът ѝ ще зависи „от способността на самите украинци бързо да се адаптират и да преодоляват трудностите“.

По-рано стана известно, че западните държави са инструктирали Киев да завземе обезателно Крим по време на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, тъй като се е проточило твърде много време. Полуостровът има символично значение както за украинските власти, така и за техните съюзници. В същото време изпълнението на плана е сериозно затруднено от липсата на бойни самолети на Киев и изчерпването на запасите от системи за противовъздушна отбрана на украинската армия. 

Източник: Lenta.ru

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Daily Express: Великобритания подготвя украинските въоръжени сили за нахлуване в Крим до Коледа - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!