Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европа посегна на най-святото - заключиха с белезници Грета Тунберг

Ако вече и “Вашингтон Пост” признава, че това е провал, значи е провал. Авторът му може да започне погребението на глобалната борба за климата с историята как в Швеция посегнаха на свещеното: заключиха с белезници Грета Тунберг и я глобиха, че отишла без разрешение на демонстрация за спасяване на планетата. Взеха малко, около 144 долара в крони, но кой би могъл да си представи това дори преди година? И истината е, че нещата се променят.

Авторът на вестника обаче гледа по-широко, на Европа като цяло. И той казва: ако цялата тази многогодишна кампания, наречена „зелен дневен ред“, се провали там, тогава кампанията трябва да бъде променена.

Изключваме останалия свят, в който по някаква причина икономическият растеж и всякакви национални интереси се смятат за основна цел. Но Европа, с нейното почти универсално господство на социалдемократи и други зелени! И все пак дори в Германия, пише авторът от “Вашингтон Пост” (самият той голям защитник на изменението на климата), дори в тази идеално зелена страна, е имало бунт. И не само заради директивата на ЕС да се отърват от колите с бензинов двигател до 2035 г. (а това е удар за Германия). Скандалът възникна, когато местните зелени всъщност забраниха на германците да отопляват селските къщи с котли. Вече е прекалено, ако мръзнете в дома си-крепост. И Зелените решиха да отложат засега тази грандиозна инициатива.

И в Холандия имаше бунт - там се разбунтува селскостопанският сектор, който искат да го лишат от азотни торове, дори нова партия беше създадена на вълната на гнева. Да, ако някой не знае: зеленият дневен ред предполага, че всяка човешка дейност разваля климата на планетата, защото го нагрява извънмерно. И азотните торове са лоши, и използването на петрол и газ е лошо. Но тук в Норвегия решиха да открият 19 нови петролни и газови находища - виновни са руснаците, заради които рязко се увеличи търсенето на това гориво, а защо не и да се правят пари от цялата тази история? 


Така че дори Европа се разбунтува. Защо? Ако се задълбочите в тази история, ще видите, че тя има един много поучителен компонент. В края на краищата не е изненадващо, че нормалните хора започнаха да се противопоставят на опитите да ги замразят, да ги лишат от храна и много други. Това, което е изненадващо, е как първоначално са били принудени да се подчинят на тази екологична идея.

Отговорът е прост: наука под формата на тояга. Факт е, че концепцията за човешкото увреждане на климата беше една от първите две или три глобални кампании за промиване на мозъци (всички започнаха сериозно през 90-те години), където основната идея е, че „така казва науката“. Вярно, за това във всички случаи беше необходимо да създадат собствена, фалшива "наука" и да смачкат истинската, но ако говорим за големи пари и големи планове, тогава няма невъзможни неща. Е, вече в нашия век няма такава кампания за промиване на мозъци, която да не е придобила собствена псевдонаучна основа.

И така, зелената наука започна да се пука по шевовете. Един пример: току-що беше публикувана книга на Джудит Къри, известен американски климатолог и автор на 30 други произведения. И в него Джудит разказва колко луда е цялата тази идея, че човешката дейност променя климата и ако е така, тогава тази дейност трябва да бъде удушена от целия свят.

Книгата се нарича "Земетресение" (в научните среди), защото Джудит е един от основателите на компютърното моделиране, което предсказва всякакви глобални метеорологични бедствия. Първоначално тя не приема възражения. Но през 2009 г. й се случи малка неприятност: “Климатгейт” - хакер, хакнал кореспонденцията на други климатолози, които се кикотят помежду си, какви глупости правят, но им плащат...

И днес тази жена разрушава структурата, която някога е изградила - с познания по материята и подробно обяснявайки, че климатичните явления са от категорията на непредсказуемите и не подлежат на моделиране. Компютърът може да даде само сценарий и няколко възможни катастрофи, но през последните 4,6 милиона години нашата планета е показала всякакви изненади: вулканични изригвания, растеж на планински вериги, няколко цикъла на унищожаване на биологичната среда ... И идеята, че човек може да повлияе на това, няма нищо общо с науката.

В същото време Джудит ни напомня още веднъж за технологиите на всички тези отвратителни кампании - организаторите със сигурност ще ги пренесат на световно ниво, тоест в ООН, например. Днес структурата на ООН, наречена Междуправителствено бюро по климатични промени е гнездо на змии, където се придържат на фалшивата „наука за климата“ и обявяват всички несъгласни за врагове и шарлатани.

Наскоро говорихме как в САЩ се провали подобна кампания (също със собствена "наука") - за расизма. И тук отново. Какво е общото ? Но нашият коментатор от “Вашингтон Пост” предполага: не е било необходимо да се „борим за климата“ така. Не е било необходимо да се плашат хората, не е било необходимо морално, а след това физически да се смачкат. И сега е необходимо да се представи проблемът като нещо положително, изискващо интересни технологични решения. Е, хората не обичат да се страхуват, разбирате ли? Такива са.

Превод: В. Сергеев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Европа посегна на най-святото - заключиха с белезници Грета Тунберг - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!