Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германски екоминистър към сънародниците си: Идват трудни години, гответе се

Германците трябва да се подготвят за „трудни години напред“ заради енергийния преход, предупреждава министърът им на зелената икономика Роберт Хабек. Преходът към зелена икономика, съчетан с нарастващите цени на енергията, щял да забави германската икономика, твърди още той, пише RMXnews.

Германия е изправена пред няколко трудни години поради комбинацията от прехода към устойчиви енергийни източници и нарастващите разходи за енергия, предупреди германският министър на зелената икономика Роберт Хабек.

Федералният министър, който отдавна призовава за радикална промяна на енергийната политика, заяви, че Германия е изправена пред „пет трудни години напред“ и разкри, че страната ще трябва да вземе заеми, за да подкрепи енергийните разходи на компаниите или да загуби индустрията си.

„Тежките години на преход към зелена индустрия ще натоварят хората“, каза Хабек, като отбеляза, че МВФ очаква германската икономика да се свие с 0,3% през тази година.

Германската статистическа служба предупреди през май, че страната навлиза в рецесия, а някои големи компании вече мислят да се изнесат от Германия, което подхранва опасенията за загуба на промишлено производство.

Източник: RMX news

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германски екоминистър към сънародниците си: Идват трудни години, гответе се - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!