Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свидетел на боя в Скопие: Полицията видя, че български коли се отклониха към опасния квартал

„Бяхме бити с метални предмети и дори бяхме ударени с бидон”, разказва още Петър Бозов, адвокат, приятел на 29-годишния българин, който бе намушкан вчера в македонската столица

Българските власти да съдействат за лечението и транспортирането у нас на 29-годишния българин Драгомир Андонов, който бе намушкан в Скопие, призова негов приятел пред NOVA. Петър Бозов е станал неволен свидетел на нападението, при което северномакедонски футболни фенове биха запалянковци на "Левски". 

Той потвърди, че няма опасност за живота на пострадалия, който беше опериран снощи в градската болница "Св. Наум Охридски" в Скопие. Той е бил ранен с остър предмет в корема, като е засегнат черният му дроб, посочиха от лечебното заведение пред 4news. 

Петър Бозов, който е адвокат и има собствена кантора, разказа как се е стигнало до инцидента. "Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха щателно проверявани за наличие на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, но на магистралата той се разкъса и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка шофьорът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме "Знаеш ли накъде отиваме?" и аз казах: "Да, по маршрута, който "Левски" ни е дал". До нас спря патрулка и ние ги попитахме "Надясно ли", а те казаха "Да, давай, давай". Точно това се оказа пътят към отбивката за "Чаир махала", разказва приятелят на намушкания българин.

Въпросният квартал е извън зоната за сигурност. "Македонската полиция много добре видя как множество български коли се отклониха и се оказаха във въпросния опасен квартал", допълва той. След това кошмарът започнал. Около тях се струпало огромно множество от мъже от албански произход. Удряли колите, там намушкали и 29-годишния Драго. "Бяхме бити с метални предмети, дори имаше бидон, с който ни замеряха", добавя Петър Бозов. 

След нападението полицията им забранила да снимат щетите, отказали им и преводач по време на разпитите. В крайна сметка, превеждал посланикът ни в Северна Македония. 

"Нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е организиран фен или част от агитка на отбора", категоричен е Бозов. Той отрича и да участват в организирани сбивания. 

29-годишният Драгомир Андонов работи в сферата на телекомуникационните услуги, IT специалист е, каза още приятелят му Петър Бозов.

Македонската полиция потвърди, че деветима души са задържани - всички български граждани. Те нарушили обществения ред и спокойствие с агресивно поведение към полицейски служители, извършващи служебните си задължения на стадион "Тодор Проески", посочиха от външното министерство на Република Северна Македония.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Свидетел на боя в Скопие: Полицията видя, че български коли се отклониха към опасния квартал | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!