Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България много скоро ще бъде посочена като опасна за живота и здравето туристическа дестинаци

Liyana Pandelieva

В коя държава отвъд България можете да управлявате претоварен камион с изтекъл технически преглед преди месеци и с потенциално опасен товар и гуми, гладки като бебешки бузки?

May be an image of car, ambulance and road

No photo description available.

В НИКОЯ!

Инстутуционално благословените престъпления ежедневно ще носят още беди и още жертви, и още отчаяние, безверие и презрение към всеки, който се нарича "управляващ".

Писна ми, докато шофирам по българските пътища, на всеки няколко километра да тренирам главата си къде и как би трябвало да се метна, ако видя, че някой връхлита върху мен. И накрая - каквато и реакция да извади невинният водач, когото ще смажат, може просто да няма никакъв шанс. Този път от трите ударени коли на Тракия не са извадени безжизнени тела.

Писна ми по двупосочен път постоянно да следя с поглед назад кой изпреварва като луд и да съм готова да му отворя място, за да не се блъсне той челно!

В коя друга държава водач може да каже на проверяващ орган да си гледа работата и че не ще да го тестват за алкохол или наркотици?

Насърчаване на вътрешния туризъм, а?

По кой път? С кое превозно средство? За колко часа?

Тръгвате с кола?

Никаква гаранция, че няма да сте на пътя с часове в поредната тапа - заради ремонт, заради катастрофа или заради катастрофа в района на ремонта.

Тръгвате с автобус?

Нали той минава по трасето, където ще минете и с кола. Ако климатикът работи - добре. Но може и да не работи.

Тръгвате с влак?

То е само защото нямате нерви да трошите колата си, знаете, че можете да попаднете в нищото и с автобус и затова се жертвате да се качите на трена, който почти сигурно ще е без климатик, а много вероятно - и без отваряеми прозорци. А той дали ще пристигне? Да - ако няма деформирани в жегата релси, запален локомотив, блъснато превозно средство на охраняем прелез със спусната бариера.

Тръгвате със самолет?

Става, ако е за Варна или за Бургас и пътувате сами. Хващате калкулатора: ако съм само с ръчен багаж - колко ще струва? А ако ще чекирам багаж? Два часа по-рано на летището, евентуално самолетът излита навреме. Проверявате на коя такси компания можете да се доверите, щото и там рискът е много висок.

За момент да си представим, че вчера претовареният с железа камион (колко удобно е водачът да разкаже, че "некво железо" му спукало гумата) прелита през мантинелата и блъска не още едни нещастни нашенци, а автобус с полски туристи.

Нали се досещате какво ще последва в полската преса?

Нищо чудно, че цяло лято всички телевизии говорят само за морето - сякаш останалата част от България не съществува. Някой знае ли как се стига до тази "друга" България?

Аз лично вече не смея да шофирам отвъд Ихтиман, а това, че на морето имаме свой дом значи, че ще отидем там веднъж и това е. За повече пъти нямаме нито кураж, нито нерви.

Ако толкова ми се шофира, ще отида пак в Мексико или в Турция, или в Англия или просто другаде, но не и тук.

България много скоро ще бъде посочена като опасна за живота и здравето туристическа дестинация, редом с африкански държави, където се водят военни действия. По брой на жертвите вероятно сме в една група.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!