Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Foreign Policy: Любовта на Америка към санкциите ще доведе до падението ѝ

Настоящата американска политика на санкциите на международната арена ще унищожи на практика ще я унищожи. Това пише колумнистът на Foreign Policy – Кристофър Сабатини.

„Представете си следната ситуация: световна среща на върха, на която присъстват държавни глави, правителствени представители и на които Съединените щати са наложили санкции. Общата снимка ще включва разнообразна група лидери от Африка, Азия, Латинска Америка и Близкия изток. Тя няма да прилича на тези от срещата на Г-7 или на всяка друга полуседмична среща от световния календар. Защото в центъра ѝ ще бъде (представителят) Китай, който гордо ще се представи като морален и дипломатически – да не говорим за търговски и финансов – партньор на клуба на правителствата, които са били нарочени и опозорени от Съединените щати“, пише в анализа си Кристофър Сабатини.

Експертът е категоричен, че американските рестрикции много често водят до обратен ефект или изобщо не действат и не допринасят за сближаването на САЩ с тези държави, срещу които са наложени санкции.

Сабатини призова за въвеждането на механизъм за контрол на наложените ограничения, чиито цели да бъдат ясно и честно обяснени от американските политици.

„Това ще изисква трезва готовност от страна на политиците и от двете партии (Демократическата и Републиканската) да се изправят пред суровата истина“, заключи Сабатини.

По-рано съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че санкциите, наложени от руските власти срещу американски официални лица, няма да бъдат пречка за контактите между Вашингтон и Москва, ако те се окажат необходими.

Освен това официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова по-рано обеща отговора на Москва на новия пакет антируски санкции от САЩ и Канада. Според нея „лудостта на санкциите в крайна сметка сама ще се върне като бумеранг“.

Източник: Foreignpolicy

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Foreign Policy: Любовта на Америка към санкциите ще доведе до падението ѝ - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!