Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Помните ли Лиляна Павлова? Подписа заем за 175 млн. евро

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Българската банка за развитие (ББР) подписаха финансово споразумение за 175 млн. евро. Заемът е във фокус засилване на конкурентоспособността, дигитализация и иновация, както и финансиране на устойчиви проекти.

“Чрез инвестицията от 175 млн., които предоставяме на Българската банка за развитие целим да стигнем основно да достигне до най-малките предприятия, които успеят”, вицепрезидентът на ЕИБ – позабравената Лиляна Павлова.

„Ние вече сключихме още едно споразумение с ББР – 77 млн. евро, с тези наши инвестиции сме предоставили над 2,5 млрд. евро за малкия и средния бизнес в България”, подчерта още бившият министър на МРРБ.

Финансовият министър Асен Василев поясни, че с тези средства българският бизнес ще има достъп до 2 млрд. кредити, които да дойдат с по-ниски лихви. “Целта е техните инвестиционни програми да не пострадат заради вдигането на лихвите в световен мащаб”, каза още Василев.

“Осигуряването на финансовата подкрепа от страна на ЕИБ е много важна и последователна стъпка в изпълнение на целите които Министерството на иновациите и растежа си постави. Днешното споразумение е знаково”. Това заяви и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Помните ли Лиляна Павлова? Подписа заем за 175 млн. евро - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!