Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киев иска български военни кораби да пазят укринското зърно в Черно море въпреки предупреждението на Русия

Украйна иска съвместен военен патрул от страни с излаз на Черно море, сред които и България да пазят корабите с украинско зърно, минаващи през Черно море въпреки предупреждението на Русия след прекратяването на т.нар. зърнена сделка. Киев поиска такава охрана от страната ни, за да продължи износа на зърно, след като Русия не поднови участието си в споразумението, съобщи президентският съветник Михайло Подоляк в интервю за AFP. Трябва да има мандат на ООН за създаване на военен патрул от страните в региона като например Турция и България, поиска Подоляк.

Русия: Всички кораби в Черно море, които пътуват до украински пристанища, ще се смятат за вражески и нямат гаранции за сигурност

Междувременно руското министерство на отбраната предупреди, че кораби, наближаващи украинското крайбрежие след полунощ на 20 юли, ще бъдат смятани за пренасящи военни товари. А държавите, под чиито флагове плават корабите, ще се смятат за участници в конфликта на страната на Украйна, се казва още в изявлението.

Подоляк уточни, че всеки компромис с Русия за прекратяване на войната ще "унищожи" държавността на Киев, тъй като Москва "мрази" Украйна и се стреми да възстанови Съветския съюз.

Сетихте ли се да питате „Що за Европейски съюз е това?” Ще ви кажа... и кои и защо са финансирали и организирали болшевишката революция в Русия:

За какво по-точно се изпусна Камала Харис и защо това притесни Белия дом?

"За нас компромис не съществува, защото Русия ни мрази, тя е дошла, за да унищожи концепцията за украинската държава", каза Подоляк.

"Компромисът по един или друг начин би довел до бавната загуба на Украйна и нейната държавност" и до "завръщането на Съветския съюз", добави той. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БНР, БГНЕС

Украйна иска съвместен военен патрул от страни с излаз на Черно море, включително България | Glasove.com

Русия: Всички кораби в Черно море, които пътуват до украински пристанища, ще се смятат за вражески и нямат гаранции за сигурност | Glasove.com

Киев иска български военни кораби да пазят укринското зърно в Черно море въпреки предупреждението на Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!