Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митов: Да поздравим Тагарев за смелоста, че и под заплаха не спира да гледа как да помогнем на Украйна вместо...

Да поздравим министъра (Тодор Тагарев) за смелостта, че си върши достойно работата и прави преглед на възможностите и потенциала, с който разполагаме, така че да можем да помогнем на Украйна в тази тежка ситуация. За тези му смели действия той заслужава поздравления и по никакъв начин не може и е недопустимо да бъде заплашван. Това заяви в кулоарите на парламента заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, отговаряйки на въпрос от журналисти, свързан с появилата се в публичното пространство информация за заплахи срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев, пише БТА. 

По-рано стана ясно, че заради закана за убийство изпратена по интернет към министър от правителството на България, 39-годишен мъж е привлечен към отговорност. Заканата е към министъра на отбраната Тодор Тагарев.

„За съжаление, наблюдаваме разгорещена реторика и повишена температура на говорене от някои политически партии и субекти, които допринасят за това да радикализират част от хората в българското общество и създават у тях нереална представа за това какво прави българската държава и защо го прави. Подобно безотговорно говорене трябва да престане и някои политици и политически партии трябва да си дадат сметка какво правят“, смята Митов. 

Според него президентът Румен Радев е сред хората, които „радикализират общественото мнение“. 

„Той може да си мисли, че се държи балансирано, но налива масло в огъня на тези, които създават напрежение в българското общество и го разделят“, добави Митов.

Той каза, че не е запознат с информация за това имена на българи да фигурират в украинския сайт „Миротворец“. 

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Митов: Да поздравим Тагарев за смелоста, че и под заплаха не спира да гледа как да помогнем на Украйна - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!