Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ненавистта към управниците расте, но на тях не им пука!

Само 15.3 на сто от сънародниците ни имат доверие на депутатите в парламента ни. Приблизително толкова (16.6 на сто) са и тези, които вярват, че правителството наистина действа ефективно. Преобладаващата част от населението ни е убедено: управниците не си вършат работата, за която са изпратени в коридорите на властта. И затова хората са са все по-критично настроени към тях. Или другояче казано – те просто ги ненавиждат!

Това са данни от последното проучване на социологическата агенция „Галъп“ у нас. Естествено, нейните собственици ги коментират много внимателно – та те не са луди да  загубят презираните от народа управници, като свои основни клиенти. Ето защо те избягват да споменават за истинските причини за разочарованието на милиони български граждани от тези, които сега са на власт у нас. Но за всеки що годе нормално мислещ наш сънародник те съвсем не са някаква тайна.

Впрочем за една от тях ни подсказват резултати от други наблюдения върху живота на нас, простосмъртните българи. Изследване на Евростат за целия Европейски съюз показва, че точно в прекрасната ни Татковина са установени най-много хора, които не могат да се нахранят с нормална храна. Техният дял е близо половината от населението на страната ни (44.6 на сто).

Така ни оценява Евростат. Докато Националният статистически институт (НСИ) се осмелява да  покаже и друга, далеч по-страшна картина: над 75 на сто от българите са силно затруднени да покриват всекидневните си разходи!

Без проблеми са едва около една пета (19.7 на сто) от българите. Не се и съмнявам, че  ще се намерят хора, които веднага ще се досетят, кои влизат в тази група: самите управници и тяхната огромна шуробаджанашка банда от роднини, любовници, приятели, съратници, уютно вече поставени на отлично заплатени службици в централната и регионална власт. И още хиляди други „евроатлантично ориентирани“ тарикати, комфортно настанили се на хранилката на западни правителствени и неправителствени организации и фондации. Те са и основното ядро, което на изборите през последните десетилетия изпраща все по-изперкали образи във властта. И колкото по-неадекватни са те, толкова по-големи са печалбите на тарикатите, които ги подкрепят на поредните избори.

Но особено тъжен е факта, че  все повече български деца си лягат гладни или консумират много опасна за здравето им храна. Признава го дори и НСИ, чиято основна задача е да работи за репутацията на управниците ни, т.е. да минимизира и  скрива подобни неприятни истини. Оказва се, че за миналата година около половината от българските деца са живели в лишения и риск от бедност! Една трета от тях не знаят що е почивка вън от дома, нямат колело, ролери, кънки и др. Те не могат да си позволят да тренират плуване, да се учат да свирят на музикален инструмент и т.н.

Но тях, както и родителите им, нищо добро не ги очаква. През 2022 г. бедността у нас се е повишила спрямо предшестващата година. Сега само заради скока на цените на тока, водата, топлината, храната и пр., най-вероятно ще поставим нов рекорд по бедност. И още повече български деца ще бъдат гладни и ще мизерстват.

Това, естествено, не впечатлява управниците. Тяхната цел не е да работят за по-висок жизнен стандарт на обикновените българи, а да се обогатяват те лично и приближените им. И, колкото се може повече!

Впрочем с тази тяхна „ценностна ориентация“ може да си обясним и другата пагубна политика на управниците ни, която непосредствено заплашва националната ни сигурност. Става дума за стремителното нарастване на военната помощ за свръх корумпираният, авторитарен режим на клоуна-президент Зеленски. Това те едва ли биха вършели така ентусиазирано,  ако производителите и търговците на оръжия не бяха особено щедри на комисионни към тях и обкръжението им. Днешните ни управници основателно ги наричат „американски марионетки“ – всяко тяхно действие е съобразено с американското посолство. Но те копират напълно и американските корупционни практики, които са най-разпространени и доходоносни в контактите на тамошният истаблишмънт (establishment – управляваща върхушка) с невероятно мощният военно-промишлен комплекс на САЩ.

Затова арогантните, некомпетентни, инфантилни, лицемерни, лишени от елементарна почтеност родни управници напълно игнорират единственият очевиден резултат от потоците от оръжия, които всеки ден изпращат за Украйна. А той е продължаване на убийствата и  осакатяването не само на военни, но и на стотици хиляди деца, жени, възрастни хора. Стигна се дотам, че лично премиерът Николай Денков цинично заяви пред британският телевизионен канал Sky News: победата на Киев е много по-важна от някаква си Конвенция по касетните боеприпаси! Може да не се съмняваме: ако в български складове имаше от тези забранени снаряди, премиерът и неговият военен министър – бившият възпитаник на съветска военна академия, а сега върл натовец Тагарев, веднага биха ги изпратили на Зеленски. За тях вероятно смъртта и осакатяването на мирно население е без значение – важното е е клоуна-президент да съхрани властта си и комисионните от производители и търговци на оръжия да не секват.

Впрочем ето още една причина омразата към управниците ни да ескалира: това, че на тях въобще не им пука, какво мислят обикновените българи за все по-дълбокото въвличане на страната ни във водената от Запада опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия. Защото истината е, че  управниците ни нагло, безцеремонно действат против волята на по-голямата част от българското население.  Нещо повече: расте делът и на  гражданите на други държави в Евросъюза, които категорично са против въоръжаването на режима на Зеленски. За това пише британският всекидневник Financial Times (FT). Влиятелната медия прави този извод, след като се е запознала с резултатите от изследванията на две големи социологически организации – европейската Eurobarometer и американската Pew Research Center. В Евросъюза само 28 на сто от анкетираните са съгласни да се купува военна техника и боеприпаси за Украйна (през януари те са били 32 на сто). Най-малко съгласни да се харчат пари за военна помощ за Украйна са в Словакия, Кипър, България, Унгария, Австрия, Гърция. Повече от половината от анкетираните в тези държави са против финансирането и даването на въоръжения на Украйна.

Изследването на Pew Research Center (то не обхваща всички държави на ЕС) сочи: само 11 на сто от унгарците са убедени, че Зеленски провежда правилна международна политика. В Гърция така смятат 28 на сто, а в Италия – 38 на сто. В тези три държави е висок делът на хората, които позитивно се отнасят към Русия, отбелязва Pew Research Center. А според FT получените данни сочат „огромно количество от назряващи проблеми за НАТО и Евросъюза, които се опитват да запазят единство, като подкрепят Украйна“.

Дали обаче растящата ненавист на обикновените хора към управниците ще промени нещо у нас? Лично аз се съмнявам, защото те имат един огромен ресурс, който могат да манипулират така, както си поискат: растящият брой от хора, напълно лишени от критично мислене и здрав разум. Вместо тях те разчитат на своите емоции. Затова те не са в състояние да направят директна връзка между своят и този на управляващата върхушка начин на живот. Да осъзнаят как слугинажа на САЩ се отразява на нашите национални интереси. И защо предоставянето на все по-голяма военна помощ на диктаторският режим на Зеленски заплашва не само националната ни сигурност, но непосредствено изпразва джобовете им.

Затова на управниците им дреме, какво мислят избирателите за тях. Като му дойде времето техните многобройни манипулатори от медиите, университетите, неправителствените организации и пр.,  отново ще ги приспят. Те пак ще гласуват за тях. И те отново ще са на местата, където се намират сега.

Само дето  много скоро, когато жегите отминат и дойде зимата, делът на гладните и бедните стремително ще започне да расте.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ненавистта към управниците расте, но на тях не им пука! - kreativen.bg

Ненавистта към управниците расте, но на тях не им пука!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!