Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПРАВИТЕЛСТВОТО МЪЛЧИ! Сезираха прокуратурата и премиера Денков за заплахата за убийство на журналистката Диляна Гайтанджиева (ДОКУМЕНТ)

АВТОР:  ПИК

Сезираха Народното събрание, Министерски съвет и прокуратурата във връзка със заплахата за убийство на българската журналистка Диляна Гайтанджиева, научи ПИК.

Податели на писмото, адресирано до трите институции, са Георги Неделчев, съпредседател и член на изпълнителния съвет на "Български съюз за директна демокрация" (БСДД) и адвокат Даниел Божилов от контролния съвет на сдружението.

Както ПИК съобщи по-рано днес, Гайтанджиева, заедно с проф. Иво Христов и доц. Валентин Вацев фигурират с черен списък за убийства на украинските служби

Подателите на сигнала до парламента, прокуратурата и Министерски съвет настояват във връзка с появилата се информация, че журналистката е включена в списъка на украинската правителствена организация "Миротворець" като лице, което подлежи на ликвидация, незабавно да бъдат предприети действия по изясняване на този факт.

В писмото също така се настоява гореизброените институции да поискат незабавно от Украйнското правителство българската гражданка да бъде извадена от този списък.

Адв. Божилов уточни, че писмото ще бъде препратено и към всички посолства на ЕС, тъй като българските граждани се ползват от защитата на този съюз.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПРАВИТЕЛСТВОТО МЪЛЧИ! Сезираха прокуратурата и премиера Денков за заплахата за убийство на журналистката Диляна Гайтанджиева (ДОКУМЕНТ) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!