Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков пред ПИК с ДЕСЕТ ИСТИНИ за България: Бойко трябва да поеме всичко догодина. Да се изхвърлят босовете на БТВ и Нова, а двете телевизии да се национализират

Драги читатели на ПИК, след огромния и небивал интерес към статията от 15 юли, в която посочих в 10 точки истината за войната в Украйна и НАТО, сега си позволявам да направя и същото - отново в 10 точки, за истината в България днес:

1. След вчерашното интервю на Доналд Тръмп по Fox News стана ясно, че той е твърдо решен да спре войната в Украйна за 24 часа. Подчерта и отличните си отношения и със Зеленски, и с Путин. Това, от своя страна, ще наложи на България преход от Зеленски към Тръмп.

2. Бойко, който за първи път зае висок пост в законодателната власт, ще е най-подходящ да осъществи плавния преход към Тръмп догодина, защото американският президент го прие радушно в Белия дом и каза Германия да се учи от България. Това беше последното посещение на чуждестранен държавник за Тръмп в края на мандата му. Последните спомени са най-силни.

3. Социологическите сондажи в Австрия дават победа в Австрия на Партията на Свободата, която е антимигрантска. Херберт Кикл беше в Будапеща на форума на Тръмп. И се изказа по темата. Той е бивш министър на вътрешните работи в кабинета на Себастиан Курц и е наясно, че не си пазим границата. Ами така е - всеки ден катастрофирали мигранти по пътищата, задушени малолетни, убити полицаи, над 100 задържани трафиканти нашенци само в Унгария.

Нехамер се е хванал за главата. Тези дни покани във Виена Александър Вучич и Виктор Орбан. И получи реплика от Кикл: “Стига си говорил, а действай като Виктор“.

4. В Холандия прогнозите не са в наша полза. Рюте си отива завинаги от политиката, а той беше в АЛДЕ на Сорос, където е и нашият Илхан Кючук.

Не виждам български политик, който може да говори с Партията на Фермерите, която изрита Рюте в изборите за Сенат, а ще спечели и изборите наесен. Холандските фермери не ги интересуват Сорос и не искат мигранти, та да станат Втора Франция.

Няма кой да говори и с дясната легенда Вилдерс, чиято антимигрантска Партия на Свободата ще има двуцуфрен резултат. Вилдерс често идва в Унгария. Тук представи книгата си и предизвика оживление, наричайки Жан-Клод Юнкер кретен.

Влизането ни в Шенген може да стане само с опазване на границата, включително и от армията.

5. На кого прилича Радев в изявленията си за войната в Украйна? Едно към едно на хърватския си колега - президентът Миланович. Като под индиго са. Само Радев е по-сдържан, докато Миланович се дърля с премиера Пленкович по темата.

Разминаване във външната политика у нас имаше и 90-те години между премиер и президент. Виденов теглеше към Милошевич, а Желю Желев - на Запад.

6. Унгария обяви, че ще приеме еврото най-рано през 2030 г. Да, ама произвежда колите “Мерцедес“, “Ауди“, БМВ, “Сузуки“, произвежда и “Сименс“, “Самсунг“, “Бош“, "Мишелин“. Догодина става трета в света по производство на ел. батерии след откриването на китайския завод в Дебрецен за 7 милиарда евро. Износът на Унгария за 2022 г. е 143 милиарда евро.

Летището в Будапеща за девета поредна година е най-развито в Източна Европа. Полетите до Китай през август ще са 42 седмично до шест града. Маджарите проведоха две световни първенства по плуване - през 2017 и 2021 г., а сега и по лека Атлетика. Формула 1 не спира. Имаше и “Джиро д'Италия“, Европейско по футбол, финал за Лига Европа.

С какво сме пред унгарците, чехите и поляците, че да ги изпреварваме за еврото? България влезе в еврозоната, ама бяхме трети по растеж в Европа с висок кредитен рейтинг, стабилни финанси и политическа стабилност. След пуча на Сорос и Юмрука, всичко това е мил спомен.

7. Да се иска ли импийчмънт на Радев, се питат соросоидите, които бяха под юмрука му? Аз му исках импийчмънт от трибуната на 44-ото Народно събрание за 10 нарушения на Конституцията, които подробно описах в ПИК. Като например искането да се разпусне парламента и това, че бил на улицата.

Днес няма основание за подобно творчество спрямо Радев. Няма и смисъл президент да ни става г-жа Йотова.

Прочее, именитите професори съдии и мои приятели Янаки Стоилов и Наско Семов не са назначени от Сорос в Конституционния съд, а от Радев.

8. Христо Иванов щял да прави промяна, като тази през 1990 г. Ама промяната през 1990 и 1991 г. я направиха хората, а не НПО-тата на Сорос, Би Ти Ви и Нова телевизия, които даже ги нямаше тогава. 500 000 души бяха през 1990 г. на Великденскота бдение на отец Христофол Събев, 1 милион имаше на Орлов мост!

ЗА ВНС гласуваха 92%, а за 36-то Народно събрание 83% от избирателите. На 13 октомври 1991 г., СДС бихме БСП с 2 милиона гласа. “Бедния Христо“, би казал Царят, който през 2001 г. сам наниза 2 милиона.

И Мистър Сенко не може да прави промяна с парламент, за който са гласували едва 1/3 от избирателите, а за седмокраката коалиция на "Промяната на Америка за България“, едва 600 000 гласа. Та това са под 100 000 гласа на партия!

9. Единственото добро, което този парламент може да направи спрямо Констатицията, е да избере двама конституционни съдии, че вече 2 години Конституционния съд не е с 12, а с 10 съдии и това е ярък пример за правното и политическо падение на България.

10. Българите днес загубиха много важното си конституционно право - правото на информация. То им беше отнето от телевизиите на Сорос - Би Ти Ви и Нова телевизия. 

България е време да изгони от страната собствениците на тези две телевизии, които са анонимни за българските граждани и провеждат политиката на Сорос за разрушаване на националната държава и семейството. Време е българският парламент да реагира и да ги национализира, защото е ясно, че служат на чужди господ и господари, а не на българските.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Георги Марков фундаментално пред ПИК с ДЕСЕТ ИСТИНИ за България: Бойко трябва да поеме всичко догодина. Да се изхвърлят босовете на БТВ и Нова, а двете телевизии да се национализират - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!