Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Камала директно: Като намалим населението, децата ни ще дишат чист въздух и пият чиста вода

„Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис направи поредния си гаф в речта си за изменението на климата. Той се случва само няколко дни, след като Харис беше осмивана заради коментарите си за изкуствения интелект. Изпълнената с гафове седмица на Харис се влоши още повече в петък, когато тя изглежда погрешно призова за намаляване на населението, за да се осигурят по-чист въздух и питейна вода“, пише Foxnews.

„Когато инвестираме в чиста енергия и електрически превозни средства и намалим населението, повече от нашите деца ще могат да дишат чист въздух и да пият чиста вода“, заяви Харис пред събралите се в Coppin State University в Балтимор, Мериленд, в реч, посветена на Закона за намаляване на инфлацията.

Харис изглежда е искала да каже „замърсяване“ (pollution), вместо „население“ (population) но от офиса ѝ не отговориха веднага на молбата на Fox News Digital за коментар. 

КритичноБГ обръща внимание, че Foxnews предполага казаното от вицепрезидента на САЩ Камала Харис за гаф, и не допуска, че може да става дума за спонтанно изпуснати мисли и готвена политика. 

Гафът идва само няколко дни след като Харис се опита да обясни изкуствения интелект на кръгла маса на лидери в областта на труда и гражданските права. „Мисля, че първата част от този въпрос, която трябва да бъде формулирана, е, че ИИ е нещо фантастично„, каза Харис по време на събитието в сряда. „Първо, това са две букви. Това означава изкуствен интелект, но в крайна сметка става дума за машинно обучение.“

Ден по-рано тя беше осмивана за други коментари по време на кръгла маса за транспорта.

„Въпросът за транспорта е свързан основно с това да се гарантира, че хората имат възможност да стигнат до мястото, където трябва да отидат! Това е толкова елементарно“, казва тя.

Източник: Foxnews

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Камала директно: Като намалим населението, децата ни ще дишат чист въздух и пият чиста вода - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!