Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посланикът на САЩ се срещна и с правосъдния ни министър

Министърът на правосъдието Атанас Славов се срещна с посланика на САЩ Кенет Мертен по негова инициатива. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Основни акценти в разговора бяха въпросите за върховенството на правото, борбата с корупцията, бъдещите конституционни промени, законодателните инициативи във връзка с регулиране на лобизма и мерките срещу нарушаването на интелектуалната собственост във връзка с годишния доклад на Офиса на търговския представител на САЩ за 2022 г.

Румен Радев: В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция

Атанас Славов подчерта, че мандатът на правителството и неговият личен като министър е строго обвързан с бъдещите промени в Конституцията, които касаят разделянето на Висшия съдебен съвет (ВСС) на два отделни съвета, ограничаване на правомощията на главния прокурор, въвеждането на пряка конституционна жалба и преформатиране на ролята на служебните правителства.

Министърът заяви, че в напреднала фаза е приемането на нов антикорупционен закон и подчерта значимостта на изграждането на реално работеща антикорупционна комисия.

Славов отново изрази амбицията си през есента да бъде представен за обществено обсъждане закон за лобизма, който да регулира процесите в тази област.

В началото на юли посланикът се срещна и с министъра на финансите Асен Василев, припомня БТА. По време на разговора тогава двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на американско-българските икономически връзки и сътрудничеството за гарантиране на общата ни сигурност, като сред тях са скринингът на инвестициите и съвместните усилия за подобряване на фискалната прозрачност.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Посланикът на САЩ се срещна и с правосъдния ни министър | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!