Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шкварек: България всъщност е от страните на света, в които най-МАЛКО се вее флага... Както винаги се налага да обясня

Кристиян Шкварек

След вчерашната ми публикация

Супер си е

Ако тази гледка

May be an image of 4 people

те дразни, изнервя, разсмива подигравателно или отблъсква, спешно се обади на баща си и оправи отношенията си с него, първа крачка към излекуване на комплексите от детството и личностните разтройства, които са те докарали до това ти тъжно състояние днес.

сигурно 20 пъти прочетох изтъркания коментар по отношение на флага на Рожен, че това било проява на "национални комплекси", "на гол тумбак чифте...", и че генерално "веенето на байряци" е форма на комплексарщина. По БНТ една видна либералка го описа като "фетиш към текстила", който сме били имали в България, за разлика разбира се от тях, космополитните хора.

Както винаги се налага да обясня на "либералния Ганьо" как стоят нещата по света, защото той по-далеч от докторската и Бизнес Парка не е ходил или чел, колкото и да се опитва отчаяно да имитира космополитност.

No photo description available.

No photo description available.

May be an image of text

No photo description available.

May be an image of 6 people and text

No photo description available.

May be an image of 8 people and text

No photo description available.

May be an image of 2 people and the Arc de Triomphe

May be an image of 6 people, the Brandenburg Gate and text

May be an image of 2 people, street and road

May be an image of 8 people, street and text

May be an image of 10 people and street

България всъщност е от страните на света, в които най-МАЛКО се вее флага, имаме отвратително отношение към него и не можем да се мерим и на 1% с присъствието му в страни като САЩ, Турция, Полша, Италия, Албания, Гърция, Франция и прочее, където е навсякъде. Буквално навсякъде.

Практически няма предградие в САЩ, в което да не видите флага развят от всеки дом. Няма кръстовище в Рим, което да не е обгънато от пилони със знамето. В Париж е на всеки значим булевард. В Полша и Гърция е навсякъде, а турците издигат такива пилони и по селата. Флагът е на огромна почит в по-богати страни от България, но и в по-бедни. В по-големи, но и в по-малки. В по-напреднали, но и в по-изостанали.

May be an image of text

Тоест няма общ знаменател "комплекса на бедните" или "гордостта на успелите", нито че го веят "малките народи" или само големите. Просто има народи с култура на почит към флага, и народи без такава. Ние, всъщност, сме народ с нулева култура на почит към флага и затова той отсътва почти изцяло от градската среда. Няма го на нито един значим булевард в София, не се вее от къщите и блоковете, не се доближаваме до нито един от съседите си в това отношение. Точно обратното на това, което ограничените и комплексирани либерали се опитват да кажат с тезите си за "фетиша към текстила" и байряка. Не, българите всъщност въобще нямат такъв.

И това е тъжно.

В София трябваше да дойде бизнесмен мюсюлманин, че да издигне пилон с флага ни на околовръстното в частния си терен.

Щом точно в България, където флагът е тотално забравен и дори в столицата отсъства напълно, ви дразни неговата поява, периодично, рядко, някъде си чак на Рожен, значи комплексът очевидно е у вас, етномазохистите. Дори в страна, в която той отсъства толкова видимо, си намирате начин да легнете по корем и вайкате "стига с тоз байряк, Ганьооо". Имитация и чиста проба поза.

Затова утре ще бъда на Рожен, на откриването: като протест не само срещу либералите ни, имитиращи космополитност, но и срещу "Ганьо", срещу обикновения българин, който се мисли за голям патриот, а всъщност няма никакво отношение към флага, и към околната си среда генерално. Дотолкова, че турци трябва да идват в столицата му, за да издигнат флага на България.

За финал, Исмаил Абазович, сложил флага на Околовръстното:

"Преди много години - 30-40, заминахме със семейството ми за Турция. Там около 15-20 години имах бизнес. Турците са големи националисти - на всеки голям обект, на голяма фабрика се вее едно голямо хубаво знаме. И оттам ми е идеята.

Аз пристигнах в България, за да учи синът ми тук в университет. Видях, че София е много хубав град и ми беше много мило. Реших да правя някакъв бизнес и като започнах да правя бизнес първото, което реших да направя е едно голямо знаме, каквото не съм виждал на друго място в София", коментира Исмаил Абазович. "

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!