Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корабът потъва: ПП и ДБ във война, Христо Иванов и Даниел Лорер се дърлят за постове

Тежки лични конфликти продължават да клатят крехката коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, научи „Галерия“ от вътрешен човек. Напрежението възникнало около споровете кой да е новият български еврокомисар на мястото на Мария Габриел.

Както е известно, за поста се гласеше вечният кандидат за постове Даниел Лорер от „Промяната“, за когото депутатското място в България е тясно. За еврокомисар се натискал и съпредседателят на ДБ Христо Иванов. В Брюксел още от 2019 г. живее съпругата му Йорданка Иванова. В Белгия дамата работи като адвокат по прилагане на правото на Европейския съюз в областта на дигитализацията и информационната сигурност.

Установила се е там сериозно и дори купила апартамент от 75 квадрата с гараж в същата кооперация. За имотната придобивка се разбра от декларацията на Христо Иванов през 2021 г. Той искал да се събере с жена си в Брюксел, за да избяга от блатото на българската политика.. Брюксел е идеалното убежище за бягство от дребните интриги у нас, защото в Европа вече минаваш на друго ниво.

Стигнало се и до остри реплики между Иванов и Лорер кой от двамата да е кандидатът, довери източникът. Конфликтът обаче бил потушен набързо от неутрален съдник, след като ЕК обявиха, че очакват новият еврокомисар на Българин да е от ЕНП и да е жена.

Лично Урсула фон дер Лайен одобри кандидатурата на Илиана Иванова. Това обаче не свали напрежението между „Промяната“ и ДБ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Корабът потъва: ПП и ДБ във война, Христо Иванов и Даниел Лорер се дърлят за постове - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!