Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Габриел призна: За правителството Украйна е приоритет

"Позвавайки вътрешнопартийното състояние в ЕС и ситуацията в две от страните, не трябва да подхождаме с оптимизъм за Шенген. Следим отблизо какво се случва в Холандия", каза в ефира на БНТ вицето Мария Габриел.

"Срещата на върха на НАТО показа, че Украйна се бори за нашата сигурност. За първи път се състоя първото заседание на общия съвет НАТО-Украйна. Ние ще предоставим помощ, която не застрашава сигурността на България, но даваме знак, че сме на страната на свободния свят", каза Габриел. И уточни, че се работи за наш посланик в Киев. Процедурата била отворена.  

"За това правителство подкрепата за Украйна е приоритет - тя да бъде член и на НАТО, и на ЕС", призна българският вицепремиер.

За касетъчните бомби тя не пожела да коментира. 

Тя се спря и на срещата си с външния министър на Северна Македония Буяр Османи. "Нашата позиция остава непроменена. Очакваме да се случат конституционните реформи. Те не изчерпват ангажимента. Продължаваме да следим процеса и е важно да видим, че ангажиментите се спазват. През годините България винаги е подкрепяли европейската перспектива на Западните Балкани", уточни Габриел. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мария Габриел призна: За правителството Украйна е приоритет - да стане член на НАТО и ЕС - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!