Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шофьор разобличи “едноръки” просяци във Варна

кадри Фейсбук/"Забелязано във Варна"

Видео на шофьор във Варна, който разобличава просяци, които се преструват на инвалиди, обиколи местните групи във Фейсбук. На кадрите се вижда, че млад мъж слиза от колата и вдига фланелката на просещ на уличното платно, който уж е с една ръка. Отдолу се вижда, че увреждането е пълна измама. Мъжът е вързал ръката си плътно с бинтове и е скрил дланта си в шортите си.

Клипът обаче не спира дотук, а продължава на друго оживено място във Варна, къде друг човек използва същата измама, за да предизвика съчувствие. И двамата просяци измамници искат пари между колите, докато изчакват на светофар. Това само по себе си е нарушение, което кой знае как не е забелязано от полицията.

Варна е притегателен център на просяци и дребни измамници всяко лято, като много от тях специално пристигат в града от различни краища на България. През годините освен такива мними инвалиди без крайници, в града са идвали и фалшиви глухонеми, които уж събират дарения.

“След като видях с очите си, как без един крак, уж седнал на скейтборд, просяк стана, извади си крака от навитият панталон, хвана си скейтбордът под мишница и си тръгна, спрях да им давам”, коментира участник в групата “Забелязано във Варна” по повод кадрите.

Съвсем разбираемо, коментиращите варненци са силно възмутени от фалшивите инвалиди. Не са малко и хората, които са възмутени и от действията на разобличителя им. Мнозина коментират, че измамите на просяците се знаят отдавна, а мъжът, който ходи и им вдига фланелките, просто търси бърза слава в социалните мрежи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Шофьор разобличи “едноръки” просяци във Варна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!