Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шойгу: Ако САЩ изпратят касетъчни боеприпаси на Украйна, Русия ще отговори с „по-ефективни от американските“

Руският военен министър Сергей Шойгу заяви, че ако САЩ изпратят касетъчни боеприпаси на Киев, Русия ще отговори също с касетъчни боеприпаси. Преди дни Джо Байдън съобщи, че Пентагонът ще изпрати такива боеприпаси, тъй като обикновените са свършили.

Русия има касетъчни боеприпаси „за всеки случаи“, те са много по-ефективни от американските, а обхватът им е по-широк и по-разнообразен, заяви Шойгу, цитиран от ТАСС.

Москва, осъзнавайки заплахата от такива боеприпаси за цивилните, се въздържа от използването им. Ако те бъдат доставени в Киев от САЩ, „руските въоръжени сили ще бъдат принудени да използват подобни средства за унищожаване като ответна мярка“ срещу украинските военни, заяви Шойгу.

Сега въоръжените сили на Руската федерация предприемат „допълнителни организационни и технически мерки за защита на личния състав и техниката от ударните елементи на касетъчните боеприпаси“, добави той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шойгу: Ако САЩ изпратят касетъчни боеприпаси на Украйна, Русия ще отговори с „по-ефективни от американските“ - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!