Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ извади оръжейните сделки на Корнелия Нинова - ето я схемата, по която боеприпасите са стигали до Украйна

АВТОР:  ПИК

Протестите на Корнелия Нинова срещу предоставянето на оръжие за Украйна накараха ГЕРБ да припомнят сделките, осъществявани по време на правителството на четворната коалация, в което министър на икономиката бе лидерът на БСП. 

"Корнелия Нинова явно има къса памет, което сигурно ѝ пречи да казва истината. За 4 месеца тя е одобрила износ за над 2 млрд. лв. А след като стана ясно че правителството пада, е оставила за служебното подготвени документи за още 1 млрд.

От тези 3 млрд. лв, под 1% е за правителството на САЩ, под 2% за правителства на страни от ЕС и под 2% за други правителства.

Останалите 95% са за краен потребител - фирми. Според Вас, г-жо Нинова, за какво са им на фирми да купят въоръжение и боеприпаси за над 2.8млрд. лв?", зададе реторичен въпрос в социалната мрежа депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. 

"Ето защо от ГЕРБ се борим да премахнем посредниците, които мародерстват от войната в Украйна и ще успеем. Остава и въпросът - имало ли е политически протекции от правителството "Петков" на определени посредници и на каква цена?", добави в публикацията си Гаджев. 

В края на миналата седмица и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата. Той дори похвали Корнелия Нинова за предоставянето на оръжие за Украйна по време на редовното правителство. "Изнасяно е огромно количество оръжие, огромно", повтори няколко пъти Борисов пред журналисти в парламента. И каза, че информацията е от украинския президент Володимир Зеленски.

Самата Нинова пък съобщи, че БСП ще настоява помощта за Украйна да бъде одобрявана от Народното събрание и да е публична. "Всички европейски държави и САЩ обявяват какво ще предоставят като военна помощ", посочи Нинова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЕРБ извади оръжейните сделки на Корнелия Нинова - ето я схемата, по която боеприпасите са стигали до Украйна - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!